Convergència Democràtica de Catalunya posa fi al pacte de govern a Castelldefels

Vol iniciar un nou projecte a la ciutat, mentre que el PP no ha volgut fer cap tipus de declaració fins a la confirmació oficial a través del registre municipal.

El grup municipal Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va anunciar ahir, en roda de premsa, la seva intenció de començar un nou projecte al municipi castelldefelenc i, d’aquesta manera, posa fi al seu pacte de govern amb el Partit Popular (PP) que el deixa en minoria al consistori municipal.

Ferran Falcó, president de la Federació de CDC a les comarques de Barcelona, va explicar que CDC comença “un nou projecte de renovació, des de zero, a Castelldefels” i va afegir que “no s’ha gestionat bé la direcció del Grup Municipal de CiU”. Falcó també va manifestar que la decisió es va prendre després d’un debat intern sobre “la impossibilitat de formar part d’un govern presidit pel Partit Popular, quan el país està immers en un procés històric que ha de culminar amb una consulta per decidir si Catalunya ha d’esdevenir un nou estat d’Europa”. En aquest sentit, Falcó va assenyalar que l’Assemblea de militants de CDC “ha volgut reorientar l’acció del Grup Municipal, per seguir treballant en tot allò que sigui positiu per a la ciutat, però no compartint un govern presidit pel partit que nega el dret a decidir dels catalans”.

Falcó va anunciar també que el regidor de CDC, Francesc Xavier Amate, fins ara primer tinent d’alcalde i responsable d’Hisenda i Esports al Govern de Castelldefels, deixa el seu càrrec per passar a l’oposició, juntament amb els dos càrrecs eventuals que donaven suport a la tasca del Grup Municipal de CiU. Sobre l’altre regidor de CDC al Govern, Santiago Barona, Falcó ha explicat que “no vol fer aquest pas” i que per això el partit li ha demanat “que faci el que ha decidit l’assemblea local” i ha afegit que si no ho fa en els propers dies “caldrà obrir un expedient disciplinari”.

D’altra banda, Falcó ha assegurat que CDC comença a treballar ja per construir un projecte alternatiu al del Govern del PP, amb Francesc Xavier Amate com a referent del nou equip. En aquest sentit, ha avalat la seva feina a l’Ajuntament: “Amate ha estat un bon primer tinent d’alcalde i ha fet possible la reducció del dèficit i de l’endeutament al capdavant de l’àrea d’Hisenda”.

La roda de premsa va comptar també amb la presència de Xavier Amate, així com de Joaquim Ibars, president de CDC a Castelldefels, i de Josep Llop, president de CDC al Baix Llobregat.

Sense valoració
El grup Municipal del PP, amb el seu alcalde Manuel Reyes al capdavant, no ha volgut valorar la decisió de CDC i esperarà que es tingui la confirmació oficial de la renúncia a través del registre municipal.

Redacció / Foto: CDC
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix