Cornellà de Llobregat canvia de ‘defensor del poble’

Barrera, que resideix actualment al barri Centre de Cornellà, és periodista i ha desenvolupat la seva activitat professional a l’Agència EFE, Televisió de Catalunya i, durant prop de vint anys, a El Periódico de Catalunya.

Freelancer

Des del 2009, va passar a treballar com a freelancer, i des del 2012 és el secretari tècnic de la Mesa sectorial de Mitjans de Comunicació, una Plataforma interdisciplinar per a l’estudi de alternatives a la crisi en el sector de la comunicació a Catalunya.

L’Ajuntament ha subratllat que Barrera està vinculat a la ciutat des de fa més de 30 anys.

“Ha estat un observador de la seva transformació així com de com s’ha gestionat i s’ha treballat des de diferents àmbits, com l’educatiu i el cultural. Ha estat soci de l’Orfeó Catalònia i arran del seu interès per la història, especialment a la comarca del Baix Llobregat, també ha col.laborat amb ‘L’Avenç. Associació per la defensa del patrimoni històric i cultural de Cornellà’”, han explicat fonts municipals, que han recordat que el Síndic té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns davant de les actuacions dels polítics.

Informe anual

La institució del Síndic Municipal de Greuges va ser creada per l’Ajuntament l’any 2008, i Frederic Prieto, que va ser alcalde de Cornellà entre 1979 i 1985, ha estat el primer en ocupar el càrrec.

En el seu darrer informe anual, presentat al ple el 15 d’abril, Prieto va donar compte de 201 intervencions durant l’any 2012, entre queixes i consultes realitzades per la ciutadania de Cornellà, segons han recollit les citades fonts.

En la majoria de casos, les queixes tramitades cap a l’Ajuntament “han tingut un resultat positiu”, han completat.

Així, el Síndic ofereix una mirada crítica sobre la gestió que realitza l’Administració Local, esdevenint un instrument útil per a la ciutadania i també per al govern de la ciutat, ja que les seves actuacions i recomanacions permeten avançar i millorar el treball públic que es porta a terme.

Amb l’Oficina del Síndic, situada al Centre Cultural Joan N. García-Nieto, es pot contactar en els següents telèfons: 93 376 98 94 i 900 70 40 70.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix