Esplugues subvencionarà empreses que contractin gent a l'atur

El Pacte per a la Dinamització Econòmica i l’Ocupació d’Esplugues, que van subscriure al març els cinc grups polítics de l’Ajuntament d’Esplugues, comença a visualitzar-se en forma d’ajuts econòmics a empreses, tots amb un mateix objectiu: afavorir la contractació de veïns en situació d’atur.

Fonts municipals han recordat que l’ajuda més important és la que podran demanar a partir del 6 de maig (i fins al 20 de setembre) les empreses físiques i jurídiques i les entitats ubicades a Esplugues o a qualsevol altre municipi de l’àrea metropolitana per la contractació d’almenys una persona.

Els requisits són: que la persona contractada sigui d’Esplugues i estigui a l’atur i que la durada del contracte sigui almenys d’un any.

El contracte pot ser a temps complet o parcial, d’almenys el 50% de la jornada.

Seguretat Social

Gràcies a la seva inclusió en el Pla metropolità de suport a les polítiques municipals 2012-2015, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament d’Esplugues costejarà els sis primers mesos d’aquestes noves contractacions, amb subvencions màximes d’entre 1.200 i 1.500 euros bruts al mes (depenent de la categoria professional) i, a més, el cost de la cotització a la Seguretat Social.

L’Ajuntament compta amb 124.590 euros per a aquesta línia de subvenció, que pot ajudar a crear entre 10 i 30 llocs de treball.

Ajudes fiscals

Un altre paquet de mesures aprovat ja per l’Ajuntament és el referit als ajuts fiscals. En concret, per a l’Impost sobre Construccions (ICIO) i la Taxa d’Activitats i Instal·lacions.

Tindran bonificació de l’ICIO aquelles empreses les obres destinades a aixecar un negoci de les quals es declarin pel Ple municipal d’especial interès o utilitat municipal (per concórrer circumstàncies socials o de foment de l’ocupació) i comporten la contractació d’almenys cinc persones d’Esplugues en atur.

La bonificació podrà ser del 5 al 60% de l’impost, segons l’increment de plantilla. A més, també se subvencionarà un 20% de la quota de l’ICIO a les petites i mitjanes empreses (no així a les que tributen IAE) que creïn una nova activitat o ampliïn les actuals, sempre que es creu com a mínim un lloc de treball.

Bonificacions del 40% per a noves empreses

Pel que fa a la Taxa d’Activitats i Instal·lacions, hi haurà bonificacions del 40% per a les empreses creades a partir de l’1 de gener de 2012, i d’un altre 40% per a les empreses d’economia social, com les cooperatives.

Si concorren ambdues circumstàncies, la bonificació serà del 80%. Sobre aquesta mateixa taxa, des de l’Ajuntament han explicat que subvencionaran a les petites i mitjanes empreses un 50% de la quota a pagar per noves instal·lacions, adequacions i millores.

A més, si es contracta per un mínim d’un any a persones d’Esplugues en atur (els contractes hauran de superar les 15 hores setmanals), la subvenció serà d’un 15% més (fins a 2 llocs de treball), un 30% (fins a 5 llocs de treball) o un 50% (més de 5 llocs de treball).

Sol·licituds

Les ajudes podran sol·licitar durant l’any 2013 al Punt d’Atenció a la Ciutadania (PAC Central: plaça Santa Magdalena, 24, de dilluns a divendres, de 8.30 a 19 hores. Telèfon 900 300 082).

Les bases es poden consultar a www.esplugues.cat (Seu electrònica: treball, comerç, empresa).

Redacció | Foto: Arxiu  
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix