ERC de Gavà alerta de tractes de favor de l’Ajuntament

El portaveu d'ERC a Gavà, Andreu Pérez, assegura, a més, que Badia treballa en una companyia que "es va registrar curiosament el que era últim dia per demanar les ajudes, el 31 de gener".

Per als republicans, les recents subvencions del Consistori, vinculades a un programa d'ajudes a empreses-vehiculitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona-que ha permès crear 12 llocs de treball, han derivat en "concessions d'ajudes i contractes municipals sota sospita a militants , familiars i amics del PSC i d'ICV-EUIA ".

Per a ERC, algunes de les subvencions "estan sota sospita". Per aquesta raó, anuncien que estudien reclamar una investigació sobre aquests presumptes "favoritismes i irregularitats".

Des de l'Ajuntament, neguen que s'hagi produït tracte de favor cap i defensen a ultrança una política de total nitidesa. "Ni hi ha ni ha hagut endollisme. Les bases són legals, la transparència és màxima, i així ho certifiquen els interventors i els secretaris municipals ", ha assenyalat la tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme i Promoció Econòmica, la socialista Raquel Sánchez, en declaracions al citat diari.

En l'apartat de les recents línies d'ajuts a 10 empreses, la regidora rebutja que Badia hagi estat beneficiada per la seva condició de militant socialista. "La subvenció ha anat a una empresa que ha decidit contractar-la a través del seu propi procés de selecció", ha precisat Sánchez, qui ha afegit que l'Ajuntament "ni contracta ni designa" i ha completat que el termini per demanar ajudes "va ser prorrogat finalment fins al 30 de juny".

A més, en la formació independentista han rebut "també amb certa perplexitat" que una plaça en l'àrea municipal d'Igualtat i Ciutadania hagi anat a parar a un parent de la tinenta d'alcalde Emma Blanco (ICV-EUIA) "tot i que, abans de la modificació dels requisits d'accés, aquest familiar no tenia la titulació exigida ".

"Tergiversacions"

L'equip de govern de Gavà ha demanat a ERC que rectifiqui unes acusacions que titllen de "tergiversacions".

Fonts socialistes han expressat que el "cabreig" en la formació local és "gran" davant el que consideren poc menys que un fustigació que arriba en un moment en què abunden els casos d'irregularitats en les administracions. "És que els militants del PSC no tenen dret a subvencions? Que no oblidin que una cosa no invalida l'altra ", han advertit.

Club de Futbol Gavà

Un hipotètic exemple d'aquesta situació, descrita des d'ERC com a "conflicte d'interessos", és la línia d'ajuda, de 9.360 euros, injectada al Club de Futbol Gavà per a la contractació d'Alberto Maniega, fill del president del club, i també extinent d'alcalde socialista, Manuel Maniega.

La màxima responsable municipal en assumptes econòmics defensa que "el pare ja no té vincle amb l'Ajuntament", així com que "per negar a algú una subvenció, ha d'haver també una justificació, i no existia".

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix