El Prat destinarà un milió a la contractació de desocupats

Entre les mesures estan l'ajut de 500 euros al mes per sis mesos de contracte mínim a les empreses del municipi que hi incorporin persones del Prat en situació d’atur, i l'ajut a les persones emprenedores en la posada en marxa de la seva activitat.

Aquest últim ajut consisteix en el pagament de 250 euros mensuals durant sis mesos, equivalent gairebé a la quota del Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Els signants són l'Ajuntament del Prat (l'alcalde, Lluís Tejedor,  i els portaveus de tots els grups polítics municipals), sindicats (CCOO i UGT) i organitzacions empresarials i comercials (PIMEC Baix Llobregat, Prat Gran Comerç, Ass. Gastronomia i Turisme, Ass. d'Empresaris del Prat ACIP i Prat Empresarial).

L’acord implica destinar un milió d'euros addicional -provinent del  pressupost municipal- a aplicar mesures novedoses per a ajudar les empreses de la ciutat a crear ocupació entre la població local.

Aquesta quantitat s'afegirà als programes anuals de Promoció Econòmica, que enguany compten amb 3,1 milions d'euros que cofinancien l'Ajuntament i la Generalitat.

Més de 6.200 desocupats

De les 2.696 persones aturades al Prat l'any 2007 s'ha passat a 6.222 aquest mes de gener. “Lluitar contra aquesta situació i mantenir la cohesió social són eixos prioritaris de l'acció del govern municipal que, dintre de les possibilitats que permet el pressupost, pren mesures per fer que l'economia pratenca sigui més dinàmica i tingui capacitat per generar ocupació entre la població de la ciutat”, ha explicat un portaveu municipal.

Les citades fonts han afegit que, a més del pla de mesures per a l'ocupació i la reactivació econòmica, el Centre de Promoció Econòmica municipal desenvolupa anualment diversos programes de promoció econòmica i ocupació cofinançats amb la Generalitat: plans d'ocupació municipals d'interès social; programes de formació i treball; i programes de formació per a l'ocupació.

Redacció | Foto: Ajuntament El Prat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix