El Ple del Prat aprova els pressupostos 2024 amb la interventora en contra

Va fer un informe desfavorable i els portaveus dels grups municipals de l’oposició dubten de la legalitat de la tramitació

El darrer Ple Municipal del Prat de Llobregat de l’any no va acabar de la millor manera. I és que l’equip de govern, format per Comuns i PSC- va aprovar el pressupost pel 2024 amb l’informe desfavorable de la interventora, segons informa el periòdic Delta. Un fet que va motivar dures crítiques dels diferents portaveus dels grups municipals de l’oposició.

De fet, la primera anomalia -segons diu la publicació- va ser la convocatòria al matí de la sessió plenària. A més, l’oposició va rebre “tard” la documentació necessària. Especialment, segons explica el Delta, per haver lliurat amb només dos dies d’antelació l’informe d’Intervenció -l’òrgan supramunicipal que depèn de l’Estat i té  com a missió principal el control de tots els actes relatius a la gestió econòmica del consistori-. Un informe que qüestionava algunes de les decisions pressupostàries i que s’han encarregat en posar de manifest fins a quatre portaveus.

LNMQ6XCh

Resposta contundent

Gerard Valverde, portaveu de Junts pel Prat, va demanar l’ajornament del plenari i va aprofitar el dia de celebració de l’acte per qualificar el pressupost d’“innocentada”. Valverde assegurava tenir “seriosos dubtes” sobre la “legalitat del que avui se’ns proposa. Hem estat convocats a un ple amb la documentació incompleta.”

El portaveu de Vox, Rafa Millán, a l’espera de l’informe jurídic del seu partit, va dir que “no veiem clars aquests pressupostos” i va afegir que “posen en marxa la ZBE i es gasten 750 mil euros en càmeres per controlar els mateixos ciutadans als quals demanen que s’estrenyin el cinturó.”

El regidor de Joves i Pensionistes Decidim, Mario Cifuentes, va criticar l’horari triat i unes ordenances “que ens buiden les butxaques amb plusvàlues i augment  d’impostos”. Cifuentes va tornar a carregar contra els càrrecs de confiança i els seus sous i va dir que, basant-se en “l’informe de la interventora, no hi votarem a favor d’aquests pressupostos.”

Mentrestant, Miguel Ángel Ochoa, portaveu del Partit Popular, va demanar la “suspensió del ple”. Segons Ochoa, el “contundent” informe de la Interventora ja oferia diversos motius per votar-hi en contra. “El fet que no haguem vist aquest informe fins al dia 27 ja podria invalidar el pressupost”, va explicar en la seva intervenció.

whatsapp image 2023 12 21 at 18.05.14

Finalment, el portaveu d’ERC, Jordi Ibern, també va referir-se a l’informe d’Intervenció, “que no es va poder realitzar en temps i forma adequat i això ha provocat diverses irregularitats que podrien invalidar la decisió que prengui avui el plenari”. El republicà va queixar-se de la manera en què el pressupost els ha arribat. “Tot sembla improvisat. Volem que les coses se’ns expliquin bé. I no serà perquè nosaltres no preguntem”, lamentava el portaveu republicà. Ibern va suggerir que, davant els dubtes sobre el tràmit, “podria haver-se prorrogat el pressupost de 2023 i fer el de l’any vinent amb tota la informació ja a la nostra disposició”.

D’altra banda, el periòdic Delta indica que David Vicioso, Tinent Alcalde d’Economia, va justificar l’augment de les taxes i ordenances municipals per l’increment dels costos i de serveis “més cars. Havíem de triar entre retallar serveis o buscar nous ingressos. I no volem retallar res. Els servei públics són un tresor per a les classes populars que hem de preservar.”

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix