Acord Junts x Sant Vicenç i el govern municipal pels pressupostos 2024

S’incorporen trenta-dues propostes pactades entre els grups municipals

Els grups municipals del PSC–Sant Vicenç en Positiu–Verds, Junts x Sant Vicenç (Esquerra Republicana + Vicentins pel Canvi + EUiA) i de Sant Vicenç en Comú–Podem han signat avui un acord per aprovar els pressupostos per al 2024.  

Aquest dijous l’alcalde Miguel Comino, el portaveu de Sant Vicenç en Comú Podem, Jordi Gil i la portaveu de Junts per Sant Vicenç, Maite Aymerich, han signat l’acord, que permetrà aprovar els pressupostos municipals per al 2024. Els comptes s’han aprovat amb una majoria encara més àmplia de la que ja disposa el govern municipal i podran entrar en vigor l’1 de gener de 2024.

ple novembre scaled

Els acords assolits incorporen trenta-dues propostes pactades entre el Govern i el Grup Municipal de Junts per Sant Vicenç. Aquestes van alineades amb els àmbits del Pla d’Acció Municipal del mandat 2023-2027 que està treballant el govern progressista de Sant Vicenç dels Horts, com per exemple:

  • La construcció d’una nova escola bressol municipal de dues línies i sis grups. El 2024 es procedirà a l’encàrrec a l’AMB de l’avantprojecte, vinculat a un acord polític sobre l’emplaçament de l’equipament.
  • La reforma integral de la Plaça de Narcís Lunes. Durant el 2024 s’executarà un procés participatiu per decidir amb la ciutadania el futur disseny de l’espai de la plaça.
  • La rehabilitació de l’edifici municipal de Can Costa perquè pugui acollir un equipament obert a la ciutadania.
  • La reforma del Parc de La Vinyala. Durant el 2024 s’iniciaran els treballs previs.
  • La realització dels estudis previs a la creació d’una renda ciutadana municipal que agrupi els ajuts que pot sol·licitar la ciutadania i que en simplifiqui la gestió.
  • La creació d’espais de referència a nivell social i sanitari per a la gent gran.
  • El desenvolupament d’un projecte de dinamització de locals comercials buits.
  • La creació d’un cicle anual d’activitats d’oci juvenil.
  • La constitució d’una comissió entre l’equip de govern i el Grup Municipal de Junts x Sant Vicenç per reorientar el disseny dels pressupostos participatius de cara a la seva recuperació durant el 2024.

Addicionalment, els acords també serviran per dignificar la tasca dels regidors i regidores de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, millorant les retribucions econòmiques que perceben per assistència al Ple i a la Comissió Informativa. Es pretenen establir les condicions que permetin exercir la representació de la ciutadania dignament, amb els mitjans i recursos suficients.

Totes les formacions hi han treballat des de fa mesos, compartint informació sobre les possibilitats que oferia la conjuntura econòmica de cara al manteniment i millora dels serveis públics i el desplegament de noves polítiques en l’exercici 2024. Aquest acord es materialitzarà al Ple Ordinari de desembre.

Redacció / Fotos: PSC-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix