Castelldefels es personarà com a acció popular en el cas de corrupció

Els tres integrants de l'Executiu de Castelldefels es van posar d'acord ràpidament, segons han explicat a aquest mitjà fonts presents a la Junta de Govern Local celebrda aquest dijous al vespre.

Així, PP, CiU i el partit veïnal AVVIC tindran accés a partir d'ara al sumari del cas Castelldefels Projeccions.

L'alcalde actual, el popular Manuel Reyes, preveu exigir "responsabilitats econòmiques i polítiques" en cas que la investigació, oberta per la Guàrdia Civil i ara en mans d'un jutge de Gavà, demostri que el presumpte entramat de corrupció va produir un perjudici al patrimoni d'una ciutat ofegada pel deute.

A més del socialista Agustín Marina, que ha afirmat que és una “víctima” d'una “persecució política”, en el cas estan implicades tres persones més: l'antic arquitecte municipal, el ja jubilat Antoni Gomà, l'ex gerent de l'empresa pública Castelldefels Projeccions i ex dona d'aquest últim, Lola Irún, i un constructor, Manuel Marín López, que des de fora del Consistori s'hauria beneficiat suposadament de les accions municipals.

Noves declaracions

Gomà, Irún i Marín seran els propers a declarar davant del jutge instructor, segons fonts judicials.

Marina nega que Marín ho incorporés a la seva empresa després de ser apartat de l'alcaldia pels seus caps del PSC, que de forma sorpresiva van triar el juny de 2002 a Antonio Padilla com el seu substitut.

Si bé no s'atreveix a xifrar el desfalc que els fets investigats van provocar a les maltractades arques municipals, l'actual alcalde creu que el perjudici econòmic és bastant superior als 15 milions d'euros.

Va ser un sobre sense remitent amb abundant informació anònima dipositat el juny de 2011 al domicili del propi Reis l'acció que va incentivar una investigació policial d'uns fets del passat que han arribat ara als tribunals.

H. Marín | Foto Manuel Reyes: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix