El govern santandreuenc fa balanç dels seus primers cent dies de mandat

S’han destinat més de 300.000 euros en inversions i s’han fet seixanta accions

El Govern Municipal de Sant Andreu de la Barca ha complert 100 dies de mandat (7 de juliol-15 d’octubre) i ha posat en marxa unes seixanta accions i ha mobilitzat més de 300.000 euros en inversions que s’han focalitzat en diferents reformes en els centres educatius així com una de més de 140.000 euros destinada a diferents equipaments esportius.

FzoRhUsXwAEksF7

En aquests cent primers dies de mandat, el Govern Municipal format per FEM Sant Andreu i En Comú Podem ha activat totes les àrees. La de Drets de la Ciutadania i Polítiques Socials ha posat en marxa diferents accions: en Cultura ha creat un pícnic musical durant l’estiu i una sessió de cinema a la fresca i també ha pogut treballar la Festa Major, la temporada de teatre de tardor hivern i ha modificat la Diada per potenciar-ne la presència de la cultura i les associacions de Sant Andreu de la Barca. Un bon exemple és la lectura de poemes, la sevillana i la interpretació d’una peça en violí. En Educació s’ha fet la inversió de 180.000 euros als centres educatius del municipi per fer-ne diferents millores. També s’ha posat en marxa el Pla Educatiu d’Entorn després de diferents reunions amb la Generalitat de Catalunya.

F6TzBoWWQAAGMb9

En Serveis Socials s’ha ampliat el pressupost del Banc dels Aliments, s’han agilitzat els mecanismes de les beques i s’ha pagat tot els endarreriments que hi havia pendents. També s’ha desenvolupat el projecte Nexes que es presentarà en uns dies i s’ha ampliat el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) per a les persones de 0 a 3 anys, obertura del servei a les famílies i s’ha tancat l’acord perquè el SIS es quedi de manera definitiva a la Casa Estrada. Finalment, s’han actualitzat tots els PIA (Programa Individual d’Atenció), ja que es portava un retard important en aquest aspecte i s’ha tancat l’elaboració del Pla d’Alimentació Garantida.

F1j RtGX0AY6cN6

En Salut s’ha treballat en col·laboració amb altres institucions la Setmana de la Lactància Materna, s’ha elaborat una proposta de programa Salut Escola i s’han engegat inspeccions sanitàries a diferents establiments acompanyat de cursos gratuïts complets presencials de manipulació d’aliments. També s’han preparat cursos de reanimació que es faran en pocs dies.

En Joventut, s’està treballant per modificar l’Espai Jove perquè estigui obert tot l’any i no només uns mesos com passava fins ara.

En Igualtat s’ha creat l’Espai Ciutadà contra la Violència Masclista cada primer dijous de mes a la tarda davant les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. S’ha ampliat, per primera vegada, el Punt Lila de la Festa Major durant els 4 dies de les festes i no 3 com passava fins ara. S’han posat en marxa una sèrie de formacions a la plantilla de l’Ajuntament, així com els regidors i regidores del Ple Municipal, sobre perspectiva de gènere. També s’ha ampliat el contracte programa d’Igualtat amb la Generalitat de Catalunya per millorar-ne els serveis.

F1PFv JXsAEncoE

Incidències, per WhatsApp

D’altra banda, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reactiva el servei de notificació d'incidències a la via pública a través de WhatsApp. A més ara, hi haurà dos equips de la brigada municipal atenent les incidències que els veïns i veïnes ens notifiquin per aquest canal. Es pot accedir al canal a través del següent enllaç: https://aju.cat/sabarca

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix