La Diputació de Barcelona ja té la seva nova organització

El nou govern supramunicipal tindrà catorze àrees i set vicepresidències

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dimecres, 26 de juliol, la nova organització del govern supramunicipal per aquest mandat 2023-2027, que estarà format per 14 àrees i 7 vicepresidències. El nou govern, encapçalat per la presidenta Lluïsa Moret, comptarà amb Marta Farrés (PSC-CP) com a vicepresidenta primera; Dionís Guiteras (ERC-AM) com a vicepresident segon; Candela López (ECP-C) com a vicepresidenta tercera; Marc Castells (Junts per Igualada) com a vicepresident quart; Eva Baró (ERC-AM) com a vicepresidenta cinquena; Maria Eugènia Gay (PSC-CP) com a vicepresidenta sisena i Josep Triadó (Junts) com a vicepresident setè. 

F19JqlnXoAASLLV

En declaracions posteriors al Ple, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha posat remarcat que amb la nova composició “ens assegurem un govern ampli, plural, divers, progressista i de progrés que ha sumat ERC al PSC, als Comuns, a Impulsem el Penedès i a Junts per Igualada”. Moret també ha destacat la mà estesa per explorar “lògiques de consens i de construcció propositiva i possibilista en l’àmbit d’un govern estable i ferm que pugui complir els objectius d’aquesta gran institució.”

F19RFglXsAA96Ch

Àrees competencials i executives

El ple extraordinari d’aquest dimarts ha aprovat la creació de les 14 àrees executives en què s’estructurarà el govern de la Diputació de Barcelona aquest mandat. 

F19iH zXsAAzLqL

Àrea  de Presidència, encapçalada per Lluïsa Moret (PSC-CP); i amb Núria Parlon (PSC-CP) com a diputada delegada per a les Relacions Internacionals, l’Agenda 2030, les Agendes Urbanes i la innovació de les polítiques públiques. 

Àrea de Serveis Generals i Transició Digital, encapçalada per Pilar Díaz (PSC-CP) i amb David Quirós (PSC-CP) com a diputat delegat de RRHH. 

Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació, presidida per Dionís Guiteras (ERC-AM) i amb Antoni Vélez (ERC-AM) com a diputat delegat de Bon Govern i Transparència i Marc Serra (ECP-C) com a diputat delegat de Participació. 

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat, dirigida per Alba Barnusell (PSC-CP) i amb Javier Silva (PSC-CP) com a diputat delegat de Joventut i Filo Cañete (PSC-CP) com a diputada delegada de Cures i Cicle de Vida. 

Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana, encapçalada per Carles Ruiz (PSC-CP) i amb Ana Maria Martínez (PSC-CP) com a diputada delegada d’Habitatge.

Àrea d’Educació, presidida per Joan Josep Galiano (ERC-AM) i amb Glòria Colom (ERC-AM) com a diputada adjunta. 

Àrea de Cultura, encapçalada per Jordi Martí (ECP-C).

Àrea de Feminismes i Igualtat, presidida per Eva Baró (ERC-AM) i amb Raquel Albiol (ERC-AM) com a diputada adjunta. 

Àrea d’Esports i Activitat Física, encapçalada per David Escudé (PSC-CP) i amb Xavier Amor (PSC-CP) com a diputat adjunt. 

Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme, amb Eva Menor (PSC-CP) al capdavant i amb Abigail Garrido (PSC-CP) com a diputada delegada de Turisme.

Àrea d’Infraestructures i Territori, presidida per Sergi Vallès (Impulsem el Penedès) i amb Marc Castells (Junts per Igualada)  com a diputat delegat d’Infraestructures, Equipament i Patrimoni Arquitectònic. 

Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica, encapçalada per Marc Serra (ECP-C) i amb Jesús Naharro (PSC-CP) com a diputat delegat de Mobilitat Sostenible.

Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, amb Xesco Gomar (PSC-CP) al capdavant i Jordi Fàbrega (ERC-AM) com a diputat adjunt. 

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública, presidida per Josep Ramon Mut (ERC-AM) i amb Olga Serra (ERC-AM) com a diputada delegada de Comerç i Consum i Gemma Tarafa (ECP-C) com a diputada delegada de Salut Pública.  

Cartipas vicepresidencies alta

Grups polítics 

En el Ple d’aquest dimecres també s’han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política amb representació a la Diputació. Així, Núria Parlón presideix i és la portaveu el grup del PSC-CP, sent Alba Barnusell la portaveu adjunta.

De la seva banda, Josep Ramon Mut és el president del grup d’ERC-AM, amb Dionís Guiteras com a portaveu i Eva Baró com a portaveu adjunta.

Pel que fa al grup de Junts-CM, la presidenta és Meritxell Budó; el portaveu, Ramon Bacardit, i el portaveu adjunt, Raül Garcia. 

En el cas del grup d’ECP-C, el president del grup és Jordi Martí; la portaveu, Aïda Llauradó, i la portaveu adjunta, Gemma Tarafa.

Xavier García Albiol presideix el grup del PP, amb Manuel Reyes com a portaveu i Daniel Gracia com a portaveu adjunt. 

Finalment, Jordi Albert de la Fuente és el president i portaveu de VOX, Maise Balcells de TxT, Marc Castells de Junts per Igualada i Sergi Vallès d’Impulsem el Penedès.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix