Sant Andreu de la Barca podria canviar de color polític

Segons una enquesta de l’Institut Opinòmetre hi hauria un empat tècnic entre Fem Sant Andreu-Acord Municipal i el PSC-CP

 

A poques setmanes per a la celebració de les eleccions municipals, Sant Andreu de la Barca seria una de les poblacions del Baix Llobregat que podria canviar de color polític a l’Ajuntament. Així ho reflecteix l’enquesta realitzada per l’Institut Opinòmetre.

8587c340 4778 4ce1 8ebd 7ad4dec10e39

L’informe de resultats reflecteix que hi hauria un empat tècnic entre les candidatures del PSC-CP i FEM Sant Andreu-Acord Municipal. Els socialistes perdrien entre un i dos regidors respecte a les darreres eleccions, mentre que els republicans en guanyarien dos. Així doncs, tot quedaria en mans d’En Comú Podem que seria la formació política que tindria el poder de decisió per formar una coalició de govern municipal. VOX obtindria entre un i dos regidors, mentre que Ciutadans seria el gran damnificat electoral i es podria quedar sense representació.

Marc Giribet, el més valorat

D’altra banda, entre els candidats polítics més valorats entre els votants (el que agradaria com a alcalde/alcaldessa) destaca en primera posició el FEM Sant Andreu-Acord Municipal, Marc Giribet, amb un 11,9%, seguit per molt poc per l’actual alcaldessa, Ana Alba, amb un 11,6%.

A més, Giribet és el polític del municipi més valorat pel seu treball al consistori durant els quatre anys de mandat. Així, aconsegueix una valoració de 7 (el 41,6% de ciutadans i ciutadanes el coneix). En segon lloc se situa Juan Pablo Beas, actual responsable de Comunicació, Habitatge, Seguretat Ciutadana i Cultura, amb un 6,68 (43,9% el coneix). I sorprenentment en tercer lloc està l’actual alcaldessa, Ana Alba, amb una valoració del 5,99 (el 66,9% la coneix).

77d6e3ce 6eb8 40fd a976 da1a7c6c9ab8

Cal ressaltar que el treball de camp de l’enquesta es va fer per telèfon entre setembre i octubre de 2022  amb un univers de població resident al municipi de 18 i més anys amb una mostra de 300 enquestes amb un erro mostral del +-5,63% per a un Interval de confiança del 95,5%. Ara caldrà saber si el pròxim 28 de maig aquests resultats es reflecteixen a les urnes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix