El Partit Popular guanyaria les eleccions municipals a Castelldefels

En una enquesta realitzada per Dialoga Consultors durant el mes d’abril, els populars aconseguirien dotze regidors, mentre que el PSC sumaria vuit i podria garantir un nou “Pacte de Fovern d’Esquerres”

Segons l'enquesta realitzada per Dialoga Consultors durant el mes d’abril, els populars guanyarien les eleccions municipals del pròxim 28 de maig amb un 35,24% dels vots, augmentant gairebé en sis punts els resultats que van aconseguir en 2019, però es quedarien lluny de la majoria absoluta i sense suports possibles per a governar.

Captura de pantalla 2023 05 04 a las 18.45.01

ple castelldefels bona

Manu Reyes, el candidat del Partit Popular, es veuria beneficiat de la pràctica desaparició de Ciutadans que passaria d'un 6,58% a un 1,68%.

En segona posició quedaria el PSC amb un 25,13% dels sufragis, creixent en 5,01 punts respecte als resultats de 2019 i entre dos regidors més. Els socialistes continuarien recuperant i consolidant l'espai perdut en el 2015 i rendibilitzaria la gestió d'aquests últims quatre anys al capdavant de l'alcaldia en la persona de María Miranda.

En tercer lloc, estaria Movem-En Comú Podem, que d'obtenir un 16,04% en les passades eleccions, perdria suports fins a l’11,75%. Aquesta caiguda de gairebé cinc punts fa que el conglomerat de partits liderats per Candela López, pugui perdre un regidor respecte als quatre que actualment té la formació d'esquerres.

En quart lloc, ERC perdria gairebé set punts i mig en l’estimació de vot, superant per poc el 8% i perdent dos dels seus quatre regidors.

La resta de forces polítiques, segons el moment de l'enquesta, queden per sota del llindar del 5%, sent VOXJunts els que s'acosten més amb un 3,84% i 3,56% respectivament, però lluny dels sufragis necessaris per a aconseguir representació.

Fitxa tècnica

El sondeig de 400 entrevistes telefòniques, mitjançant mostreig aleatori estratificat, l'error real és del ± 4.90% per al conjunt de la mostra per a un nivell de confiança del 95% (dos sigmas), i en la hipòtesi més desfavorable de màxima indeterminació (p=q=50).

fdsfds / Fotos: Arxiu-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix