L’Ajuntament de Castelldefels formarà part de l’AMI

Fruit de l’acord que ha arribat el nou govern municipal format pel PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí Pot, el municipi passarà a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència.

ERC a Castelldefels celebra, en un comunicat enviat a la nostra redacció, l'acord que permet que hi hagi un govern progressista a la ciutat que “impulsi el canvi cap a polítiques de justícia social i de progrés nacional”. L’agrupació local republicana ha anunciat també que, a proposta seva, queda reflectit a l'Acord de Govern que a partir de la celebració del segon ple, al mes de juliol, el municipi passarà a formar part de l'AMI (Associació de Municipis per la independència).

A més, Esquerra Republicana celebra aquest acord -foto- que, partint de la pluralitat de forces progressistes a la ciutat, “ha de respondre els reptes de futur de la ciutat del Baix Llobregat i alhora caminar en la mateixa línia que la majoria social del país que aposta per un canvi de l'statu quo polític i per construir un Nou País.”

Suport de CiU

Convergència i Unió, d’altra banda, ha anunciat en un comunicat que “donarà suport al nou govern compromès amb Castelldefels i Catalunya” i lamenta haver-se quedat a l’oposició tot i “treballar activament en aquest pacte. Davant el no acord de la llista més votada per crear un govern estable i de futur, la resta de forces polítiques sí han aconseguit formar un projecte de governabilitat estable. L'alcaldia del municipi reflectirà la pluralitat del pacte.”

Cal recordar que Candela López estarà al capdavant de l’Ajuntament els primers dos anys de mandat i la socialista Maria Miranda l’assumirà els dos darrers.

Resposta del PP

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l'alcalde sortint de Castelldefels, Manuel Reyes, ha lamentat que el pacte entre PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí Pot només pretén "fer fora el PP i repartir cadires" i ha alertat que el resultat de l'acord és un "batibull de partits de propostes inconnexes". "Quin serà el programa d'actuació municipal? Només tenen un únic punt comú: fer fora el PP", ha criticat. Reyes creu que els votants socialistes de Castelldefels se sentiran "traïts" per aquest pacte: "Com s'empassaran que el PSC renunciï als seus ideals i que estigui a favor ara de la independència?". Tot i perdre l'alcaldia, el popular ha recordat que la seva va ser la llista més votada i s'ha mostrat "satisfet" pel suport.

Redacció / Foto: ER

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix