El Departament d’Agricultura posa en alerta el Baix Llobregat del perill d’incendi

La situació climatològica no es gens habitual per aquesta època de l’any.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i fins dissabte. Entre les divuit comarques en que l’afectació és més gran està del Baix Llobregat.

Catalunya estarà afectada per una situació de vents del sud per avui dimecres que serà reemplaçada per una de l’oest dijous i que continuarà després evolucionant cap a Nord fins al cap de setmana. Aquesta situació implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut a les altes temperatures i baixes humitats relatives primer i seguidament per l’entrada de vents secs. L’àrea afectada serà bastant generalitzada fora dels Pirineus amb un màxim que s’anirà desplaçant de l’interior al litoral central i del litoral central cap a l’Empordà i el litoral i prelitoral de la meitat sud.

Recomanacions

Des del Departament es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestal com les activitats que originen guspires de foc, crema de restes vegetals, llançament de burilles... Es recomana, a més, vigilar especialment a les zones d’acumulació de borrissol en els boscos de ribera. És important no circular amb vehicles fora dels camins autoritzats ni estacionar-los sobre vegetació seca. Per tant, un comportament responsable és la millor mesura per evitar incendis forestals.

Així mateix es fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
192

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix