Volen acabar amb les males olors a Sant Vicenç dels Horts

Les accions han d’estar enllestides a l’estiu i implicaran tapar amb teles les piles de residus orgànics que arriben a la planta de compostatge de Torrelles i aplicar-hi un sistema de ventilació.

L’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’han compromès a implantar un seguit de mesures per pal·liar les males olors generades per la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat i que des de fa més d’una dècada afecten àrees del barri vicentí de Sant Antoni.

Les accions han d’estar enllestides a l’estiu i implicaran tapar amb teles les piles de residus orgànics que arriben a la planta i aplicar-hi un sistema de ventilació. També es plantarà una barrera de xiprers. Tot plegat ha de reduir en un 60% l’impacte de les olors generades durant la descomposició dels residus.

El compromís es va adoptar fa un parell de setmanes en una reunió celebrada a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, en què va assistir-hi la regidora de Medi Ambient i Serveis, Petri García, tècnics de l’AMB i representants veïnals. La planta de compostatge de Torrelles està gestionada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però les inversions que s’hi fan depenen de l’Agència de Residus de Catalunya. L’organisme, dependent de la Generalitat, s’ha compromès a destinar-hi una partida pressupostària l’any vinent per acabar amb unes molèsties que s’arrosseguen des de l’any 2003. 

Redacció / Foto: Metrocompost

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
435

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix