Pioners en la instal·lació d'un sistema integrat de recollida d'oli

A Martorell es vol reduir en origen la contaminació de l’aigua i del sòl, minimitzant la repercussió sobre el canvi climàtic.

 

L'Ajuntament de Martorell engega una campanya que consistirà en el repartiment d'embuts a totes les famílies i la instal·lació de contenidors a la via pública per a la seva recollida. També s'impulsarà el reciclatge d'oli a les escoles mitjançant el sistema Oliklak. La regidora de Medi Ambient, Sira Sanz, assegura que “serem el primer municipi on estarà implantat un sistema integrat de recollida d’oli que inclouria els centres escolars, la via pública, la deixalleria, restaurants, hotels o menjadors. També serem el primer municipi de Catalunya on s’instal·laria aquest tipus de contenidor hexagonal amb obertura superior, que ha estat adaptat a la imatge dels contenidors actuals de recollida selectiva”. Així, Martorell podria recollir uns 130.000 kg l’any als contenidors proposats.

Dues fases

La campanya constarà de dues fases. La primera és la recollida de l'oli a les escoles de Primària mitjançant el sistema Oliklak. Es repartirà una ampolla de plàstic especial amb forma d’embut anomenada Claki a cada família i s’establirà un dia perquè els nens portin els clakis plens. El consistori municipal vol implantar-ho a les set escoles d’educació primària i al Centre d’Educació Especial.

La segona fase de la campanya és el repartiment d'embuts a totes les famílies i la instal·lació de contenidors a la via pública per a la recollida d'oli. Es repartirà un embut amb tapa i rosca a cada ciutadà que vingui a buscar-lo a un dels punts informatius que s’habilitaran al carrer. Aquest embut s’ajusta a qualsevol ampolla de plàstic i permet anar recollint l’oli de forma còmoda i neta. Un cop plena l’ampolla, es retira l’embut, es tapa l’ampolla i es diposita dins d’un dels 25 contenidors per a la recollida d’oli que s’hauran instal·lat a Martorell, a la via pública i al Mercat Municipal de Les Bòbiles.

La regidora de Medi Ambient ha explicat que l’objectiu de la campanya “és augmentar el nombre de ciutadans de Martorell que realitzen la recollida selectiva de l’oli i reduir en origen la contaminació de l’aigua i del sòl, minimitzant  la repercussió sobre el canvi climàtic”. 

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
431

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix