Balmón: “Intentem que els diners públics estiguin en els comptes corrents dels nostres ciutadans”

L’alcalde de Cornellà i Antonio Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van presentar tres nous vehicles elèctrics per promoure la mobilitat sostenible al municipi baixllobregatí.

“Hi ha gent que té els seus diners en comptes a l'estranger o en altres comptes molt més a prop. Nosaltres intentem que els diners públics estiguin en els comptes corrents dels nostres ciutadans”. Així va tancar el discurs l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, en l’acte de presentació dels tres nous vehicles elèctrics que ha incorporat l’Ajuntament de Cornellà a la seva flota municipal gràcies a un conveni signat entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa Renault. Es tracta de vehicles dels models Zoe, Kangoo ZE i Twizy Cargo.

El conveni, emmarcat en el Programa de Mobilitat Zero Emissions preveu la cessió dels cotxes Renault a l’AMB per un període de prova de dos anys, per tal de millorar el coneixement de les característiques d’aquests vehicles. L’Ajuntament de Cornellà en disposarà durant els pròxims mesos, i després altres ajuntaments metropolitans en podran fer ús, acollint-se al mateix conveni i amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible. El préstec dels vehicles és gratuït per a l’Ajuntament de Cornellà, ja que l’empresa automobilística es fa càrrec de l’assegurança i de qualsevol possible reparació que sigui necessària. A més, aquesta setmana l’AMB també ha cedit 5 bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Cornellà perquè les utilitzin els tècnics municipals tant per a encàrrecs de feina com per desplaçar-se de casa a la feina.

Un canvi social i polític

Balmón va iniciar la seva intervenció parlant d’un desig personal de canvi en el clima social i polític a Catalunya: “Seria força interessant perquè ens ajudaria conviure millor i ens ajudaria a impulsar iniciatives com aquesta en un altre camp institucional de col·laboració, de pensar en els problemes de la vida quotidiana i intentar actuar d’una forma molt més intensa que serveixi en la vida de les persones que viuen en l’àrea metropolitana”, en clara referència al moment polític que està vivint el país arran del procés participatiu del passat 9 de novembre.

Tripartit i reducció de velocitat

L’alcalde de Cornellà també va fer referència al govern del tripartit i en la seva decisió de posar en marxa la mesura d’anar a vuitanta per hora per les rondes: “ens van criticar d’una forma ferotge. Cal recordar que aquella iniciativa va ser per lluitar contra la contaminació i no per recaptar com deien”. I va fer una crítica directa a l’actual Govern de la Generalitat dient que “curiosament s’han incrementat els radars des que governen ells i, en canvi, Catalunya és la més contaminada en aquests moments des del punt de vista europeu. Per tant s’ha fet poca feina.”

Recàrrega i nou carril

D’altra banda, Balmón va anunciar que al barri Almeda s’instal·larà pròximament un punt de recàrrega elèctrica ràpida que formarà part de la xarxa de 26 punts, la més densa d’Europa, que l’AMB instal·la, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i les empreses Nissan i Renault, a Barcelona i diversos municipis metropolitans.

En referència això, l’alcalde va tornar a ser crític amb l’actual govern de Catalunya dient que “a més, hi ha també altres projectes que es van quedar sobre la taula i que, malauradament, l’actual govern de la Generalitat no té temps per preocupar-se d’ells, com per exemple impulsar el nou carril sostenible entre Cornellà i Castelldefels. Volem transformar el que era l’antiga carretera de Santa Creu de Calafell, ja que està més que superada per les altres vies que hi ha de mobilitat. Volem impulsar aquesta zona perquè sigui una gran plataforma de transport públic, de transport peatonal i de transport en bicicleta perquè tingui una comunicació molt més directa, més ràpida i a la vegada més sostenible. Nosaltres hem vist altres projectes en altres països que no costen tants diners i, per tant, pensem que es poden fer.”

D’altra banda, Poveda va remarcar que a més dels esforços en matèria de sostenibilitat i de foment del transport públic, a l'àrea metropolitana es fan "tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia", que tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles "i és aquí on el paper dels vehicles elèctrics han de ser cada cop més important" a l'hora d'introduir noves formes de mobilitat.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
431

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix