El Baix Llobregat, una de les zones amb més contaminació atmosfèrica

La Comissió Europea podria denunciar l’Estat al Tribunal de Justícia de la UE si no soluciona aquest problema.

El Baix Llobregat és una de les zones geogràfiques de Catalunya amb més contaminació atmosfèrica. En aquest sentit la Comissió Europea ha donat dos mesos de marge perquè l’Estat intenti resoldre aquest problema mediambiental, que també incideix en altres punts d’Espanya com a Astúries o Andalusia, perquè incompleix la normativa comunitària sobre aquest tema i sobre residus elèctrics i equips electrònics. Ha instat al Govern a reduir les emissions industrials, les de vehicles i les dels sistemes de climatització domèstica, que originen aquestes partícules contaminants i nocives per la salut, com ja hauria d'haver fet des del 2005, per tal de complir amb la normativa comunitària.

Segons la Comissió Europea, Espanya com Grècia no estan protegint els seus ciutadans de l’exposició a la pols fina que pot causar asma, càncer de pulmó i problemes cardiovasculars. I per tant, si el Govern espanyol no aplica les directives comunitàries serà denunciat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix