Gavà demana que la Generalitat pagui el 50% del servei de control de mosquits

Feia vint-i-quatre anys que el finançava interrompudament amb l’objectiu de controlar la colònia d’aquests insectes al Baix Llobregat.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat una moció per demanar a la Generalitat de Catalunya el compliment del cofinançament dels serveis transferits pel servei de control de mosquits. Aquest servei va ser transferit al Consell Comarcal del Baix Llobregat mitjançant decret 5/1988, de 13 de gener, de Transferències de Serveis de l’Entitat Metropolitana de Barcelona, i finançament interrompudament per la Generalitat de Catalunya des de fa vint-i-quatre anys.

A la moció el govern manifesta el seu desacord amb la manera de comunicar aquesta decisió mitjançant escrit registrat al Consell Comarcal en data 26 de març, moment en el qual la campanya anual ja s’hauria d’haver iniciat. A més, demana a la Generalitat que, amb efectes immediats, recuperi la incorporació del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, a fi i efectes de garantir la campanya d’enguany. Així mateix, es demana al govern autonòmic que adopti les mesures oportunes per la consolidació del finançament del Servei de Control en exercicis futurs, ja sigui mitjançant el PUOSC, el Departament de Salut o qualsevol altra fórmula que permeti estabilitat, tenint en compte la seva importància per qüestions de salut pública.

L’acord serà notificat a la Presidència de la Generalitat, al Departament de Governació i Relacions Institucionals i Departament de Salut, així com a la resta de municipis i entitats que participen de les actuacions del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat.

La moció aprovada per la Junta de Govern se suma a la petició del Consell Comarcal del Baix Llobregat, organisme que gestiona des de l’any 1989 el Servei de Control de Mosquits. L’ens comarcal demana al govern català que no suspengui la seva aportació del 50% del cost del servei. Un servei que ha possibilitat controlar la colònia de mosquits que afecta cada estiu a la nostra comarca, amb una important reducció dels efectes negatius sobre la població. Davant la retirada d’aquesta partida pressupostària per part de la Generalitat, el Consell Comarcal s’ha vist forçat a demanar als ajuntaments de la comarca un esforç econòmic per tal d’assumir la part de finançament que l’administració autonòmica ha deixat de pagar.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix