El fons marí del Prat encara està en perill

La Fundació Mar reclama mesures urgents a les administracions públiques i la implicació del sector privat per revertir la situació.

L’últim informe Silmar, que avalua l’estat ecològic dels fons marins de la costa catalana, mostra un preocupant deteriorament del medi litoral a Catalunya i alerta de perills com l’augment de la temperatura a causa del canvi climàtic i la presència d’espècies invasores. La Fundació Mar, autora de l’estudi, reclama mesures urgents a les administracions públiques i la implicació del sector privat per revertir la situació.

El fons marí del Prat, malgrat que Silmar determina que està en perill, aprova amb un 5. La zona més deteriorada és la situada a la zona exterior dels espigons del Port de Barcelona, recentment ampliat, i on hi ha un intens trànsit de vaixells. Malgrat aquesta situació, l'informe Silmar detecta una millora de l'estat ecològic del fons marí del Prat respecte d'estudis anteriors.

La fauna i flora marina d'aquest indret encara està en fase de desenvolupament i ja hi proliferen petites colònies de gorgònies. Malgrat això, la zona té un potencial de desenvolupament biològic limitat pels grans impactes ambientals que rep, com per exemple, els forts temporals que assoten la zona, l’excés de sediments que rep el substrat o la presència potencial d’espècies invasores provinents de les aigües de llast dels bucs.

L'Ajuntament del Prat demanarà que aquesta zona sigui declarada ZEPA (Zona d'Especial Protecció de les Aus) per garantir la seva protecció.

Redacció / Foto: Portaldelta.com

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix