Cornellà de Llobregat celebrarà dissabte la Festa del Riu

Coincideix amb el Dia Mundial de l’Aigua i prenen part diverses entitats locals.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, Cornellà de Llobregat viurà, el pròxim dissabte 22 de març, una jornada festiva i cívica a l’entorn del riu Llobregat, recuperat en els darrers anys per a ser un espai natural, lúdic i esportiu per a la ciutadania.

La Festa del Riu, oberta a tothom, vol promoure la protecció de la biodiversitat, sensibilitzar sobre la millora de la qualitat ambiental com a font de vida i, també, serà un moment per a la convivència i l’esbarjo. Durant tot el matí es faran diverses activitats com ara una gimcana (de 10 a 12.30 hores), una passejada popular (de 10 a 12 hores), un Train Running (de 10 a 12 h), una exhibició de gossos (12 h), una plantada d’arbres (de 10 a 12.30 h), pedalada (de10 a 12 h) i una actuació castellera (12.30 h. A més, hi haurà botifarrada per als participants.

Totes les activitats són gratuïtes —excepte el Train running que tindrà un cost de 5 euros, els quals revertiran, en part, a la Botiga Solidària— i necessiten inscripció prèvia. El punt d’inici de les activitats i d’informació serà a la passarel·la del riu, al carrer Verge de Montserrat, s/n. Si el dia 22 plou, l’activitat es farà el diumenge 30 de març.

El divendres 21 de març, els centres educatius també tindran la seva particular Festa del Riu. Més de 475 alumnes de 10 escoles de la ciutat participaran durant prop de tres hores en diferents activitats com ara plantada d’arbres i arbustos, recollida de residus i examen de l’aigua.

Set milions
La recuperació del riu com a espai de protecció per a les espècies autòctones i lloc de gaudi per als habitants de Cornellà de Llobregat és una de les prioritats de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana en matèria mediambiental. L’AMB ha invertit prop de 7 milions d’euros en els darrers anys en tasques de meandrificació del riu, en la millora dels accessos per als visitants, en la plantació de milers d’arbres, en la construcció de basses de microhàbitats i en accions per a combatre la canya.
Aquestes actuacions han tingut lloc en el tram comprés entre Sant Joan Despí, Sant Boi, El Prat i Cornellà, on es poden observar fins a 200 espècies d’ocells, la meitat de les que es veuen a Catalunya. També hi ha carpes, llisses, talps, conills i porcs senglars; i pel que fa a la flora, es planten oms, feixes, àlbers, desmais, tamarius i ginesta.

L’Ajuntament promou el respecte i el coneixement de l’ecosistema fluvial amb visites gratuïtes guiades per experts naturalistes obertes a tothom, l’anellament d’aus, el concurs de fotografia amateur de medi ambient, les pedalades familiars, la plantada d’arbres... Activitats que ajuden a mantenir l’entorn natural i consciencien sobre la millora de la qualitat ambiental com a font de vida.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
287

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix