Es vol demanar que el Parc del Garraf sigui un espai natural protegit

Es van celebrar unes jornades a Gavà per donar a conèixer aquesta zona que ni ha al Baix Llobregat.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà va acollir unes jornades amb el nom de “El futur, el parc Natural del Garraf”. Va haver-hi tres xerrades per part de grans coneixedors del territori: Josep Antoni Herrera va oferir la xerrada “Singularitats del massís del Garraf”; Josep Germain va parlar de “Garraf, parc natural o espai natural” i per últim va haver la intervenció de Lluís Toldrà amb la xerrada titulada “La participació dels ciutadans en la protecció del espais naturals”. Posteriorment, diverses entitats i consistoris municipals de la zona van presentar un manifest llegit per Xavier Parellada, del Centre d’Estudis Beguetans, on es va reclamar que el Parc del Garraf sigui un espai natural protegit.

També es va organitzar una sortida fins al Castell d’Eramprunyà. L’excursió va ser guiada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i va mostrar a les persones que hi van participar, la riquesa de paisatge, geològica, de vegetació i de fauna, de la part baixllobregatina del Massís del Garraf.

Radiografia
El Parc del Garraf és un espai que engloba la major part del massís del Garraf, concretament ocupa 12.820 hectàrees, i està situat entre les comarques del Baix Llobregat -Begues, Castelldefels i Gavà- l’Alta Penedès i el Garraf. Es tracta d’un espai d’una singularitat especial, sobretot, per la seva geologia. Aquesta geologia influeix en la vegetacio –boscos de pins i d’alzines, màquia de brucs i arboços i el famós margalló-; la qual condiciona la fauna que hi viu.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix