La bassa de la Universitat Politècnica de Catalunya estarà més protegida

La Generalitat ha inclòs l’estany castelldefelenc del Campus en l’inventari de zones humides.

La Generalitat de Catalunya ha inclòs l'estany Olla del Rei del Campus de la UPC de Castelldefels, conegut com la Bassa de la UPC, en l'inventari de zones humides de Catalunya. La mesura suposarà un increment de la protecció de la zona natural, que queda protegida genèricament per la Llei d'Espais Naturals. L’any 1998 es va crear aquesta zona humida i es tracta d'un conjunt de canals i llacs interconnectats que estan envoltats per una zona enjardinada que s'utilitza com a zona d'oci per als universitaris.

En els últims anys entitats ecologistes com Depana o SOS Delta del Llobregat han elaborat censos de colonització de la fauna i de la flora de l'espai per posar-lo en valor i destacar la seva importància en l'ecosistema del Delta del Llobregat. Les entitats ecologistes han inventariat sis espècies d'hidròfits, entre els quals destaquen espècies del gènere Chara. A la zona més propera a les llacunes predominen les zones amb gespa i alguns arbres com pins o àlbers. La fauna és l'element natural més destacat i a les espècies habituals d'aquest tipus d'ambients se sumen espècies com l'agró, el martinet blanc o la polla blava.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix