Viladecans guanya dos premis Agenda 2030

L’Ajuntament de Barcelona reconeix l’eina de comunicació interna AIRE i l’acció Busquem Changemakers per divulgar l’Estratègia Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals

L’Ajuntament de Viladecans ha guanyat dos premis Agenda 2030 a les millors pràctiques sobre desenvolupament sostenible que concedeix anualment l’Ajuntament de Barcelona. Dins de la categoria “Acció”, el premi a la millor iniciativa impulsada per una administració pública ha estat per a AIRE, la nova eina de comunicació interna de l’Ajuntament per transmetre la cultura corporativa. Dins de la categoria “Implicació”, el premi al millor producte de disseminació del coneixement sobre l’Agenda 2030 i els ODS ha sigut per a Busquem Changemakers, el projecte per a la divulgació de les missions de la Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals.

Mitjançant els premis Agenda 2030, creats l’any 2022, l’Ajuntament de Barcelona guardona anualment iniciatives empresarials, associatives, administratives i educatives relatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Enguany, en total, s’hi han premiat nou propostes i s’hi han fet tres mencions especials entre les 42 candidatures rebudes. El lliurament dels premis va tenir lloc ahir a Ca l'Alier, en el marc de les III Jornades de l’Agenda 2030, la trobada anual que celebra l’ajuntament barceloní per debatre estratègies conjuntes per fer una ciutat més justa i sostenible, i presentar el seu informe anual d’assoliment dels ODS.

AIRE, una nova comunicació interna

AIRE és la nova iniciativa de comunicació interna de l’Ajuntament de Viladecans per transmetre la cultura corporativa a través de l’ús i compartició d’informació d’interès per a la feina dels treballadors i treballadores municipals. La nova Intranet, que es va presentar el maig del 2022, s’enfoca en la missió, la visió i els valors de la Corporació local. La missió és garantir la qualitat de vida de la ciutadania, la visió és ser una administració innovadora i proactiva, orientada a la ciutadania, i els valors que la identifiquen són ètica i transparència, sostenibilitat, innovació i cohesió. Els àmbits d’actuació d’AIRE es resumeixen en la millora de la vinculació i l’eficiència individual, i també del clima laboral i la salut de l’organització, a més de transmetre estratègia i motivar innovació, alinear missions i reptes.

Projecte AIRE

Busquem Changemakers 

Des de l'inici del curs, onze centres de la ciutat –l'Escola Goar, els col·legis Sant Gabriel, Teide i Sagrada Família, els instituts de Sales, Miramar, Olímpia, Josep Mestres Busquets, Josefina Castellví i Torre-roja i el centre municipal de promoció econòmica Can Calderon– acullen periòdicament Busquem Changemakers, el projecte per a la divulgació de les missions de l’Estratègia Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals. L'eix vertebrador de l’acció, però, no es troba a les aules, sinó a Internet i les xarxes socials. El punt de partida és una sèrie de videopòdcasts, els quals serveixen alhora de material didàctic i contingut divulgatiu i donen la paraula als joves, representats i representades per deu estudiants dels centres participants. 

Projecte Busquem Changemakers de lAjuntament de Viladecansjpg

Segons l’organització, els reconeixements Agenda 2030 tenen una naturalesa honorífica i cadascuna de les candidatures premiades rep un guardó dels Premis Agenda 2030 Barcelona i és reconeguda com a ambaixadora dels Premis, de manera que s’ajuden a difondre aquestes bones pràctiques a la ciutat i més enllà.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix