El CRAM allibera quatre tortugues marines a la platja del Prat

Paral·lelament, els més petits han pogut gaudir d'un espectacle, tallers i activitats relacionades amb la conservació marina

La Fundació CRAM ha deixat en llibertat aquest diumenge a la platja del Prat de Llobregat quatre tortugues marines recuperades al Centre de Recuperació d'Animals Marins, segons informa l’ACN. El retorn al mar d'aquests quelònids en perill d'extinció s'ha celebrat amb una gran festa familiar que ha aplegat unes dues mil persones.

55778

Els més petits han pogut gaudir d'un espectacle, tallers i activitats relacionades amb la conservació marina. Les tortugues babaues alliberades tenen entre 10 i 35 anys i van ser capturades accidentalment per pescadors d'arrossegament. La més veterana és l'Amparo, que pesa 29 quilos. Ella estat la primera a poder tornar a nedar a mar obert. El seu retorn ha desfermat l'eufòria entre el públic, que ha seguit l'alliberament amb emoció. 

Captura de pantalla 2023 06 04 a las 16.54.21

Lucía Garrido, responsable de l'àrea clínica de la Fundació CRAM, ha explicat que "el plàstic no els provoca una mortalitat directa, però sí que els malmet el seu sistema immune i les fa més susceptibles de quedar varades o de ser arrossegades per embarcacions de pescadors". "Com que en el mar no tenen una visibilitat bona i no tenen ni dents ni mans, un cop s'empassen els plàstics no els poden expulsar i es queden en el seu sistema digestiu", ha afegit.

FuVbsrxXsAQsLKU

FuVbsruWcAQJ6RM

A l'acte, batejat com a 'Torna a casa', hi ha assistit el director general de Polítiques Ambientals i del Medi Natural, Marc Vilahur, que ha informat que la Generalitat està treballant des de fa un any en una cartografia dels espais marins per detectar quins tenen més concentració de plàstics per poder reduir-los. Vilahur ha lloat que la festa d'aquest diumenge posa en valor la feina que fa el CRAM i que alhora fa una tasca de conscienciació de com els plàstics afecten molt negativament a la fauna i als hàbitats marins.

Redacció / Foto: Agents Rurals-CRAM-ACN

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix