S’activa l'Alerta del Pla VENTCAT per la previsió de fort vent avui

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui sobretot al migdia al prelitoral central.

FmBXUQTXwAAsSAc

Segons preveu l’SMC, avui fins la 01:00 de la matinada les ratxes de vent poden superar els 72 km/h a la major part de Catalunya. Les ventades afectaran en especial les comarques de l'Alt i Baix Camp, així com l'Alt Penedès aquest matí fins al migdia. A la tarda, fins a les 19:00 hores el fenomen es concentrarà al litoral central (al Baix Llobregat) i Catalunya central, així com als Pirineus. A partir del vespre i fins a la matinada les comarques més afectades seran l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà, Ripollès i Solsonès. El vent bufarà de component nord i oest.

Precaucions

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

2ee9a19d d47f 4ca9 b5a9 0dc33ed515ad alta libre aspect ratio default 0

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Redacció / Fotos: Arxiu-Protecció Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix