Proves per aportar aigua regenerada al tram final del riu Llobregat

Es podrà disposar així de més recurs que, posteriorment, haurà de ser potabilitzat a la planta de Sant Joan Despí

El Govern de la Generalitat ha informat avui sobre l'inici de les proves per aportar aigua regenerada en el tram final del riu Llobregat amb l'objectiu d'incrementar el cabal d'aigua i disposar així de més recurs que, posteriorment, haurà de ser potabilitzat a la planta de Sant Joan Despí. Aquesta mesura s'està fent de manera coordinada entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el Departament de Salut i l'AMB, aportant aigua de manera gradual i esglaonada, amb un seguiment analític, per així avaluar la seva efectivitat.

410406

L'aprofitament de l'aigua regenerada és una de les línies d'acció estratègiques per incrementar la disponibilitat i reservar i reduir els desembassaments amb l'objectiu d'allargar les reserves d'aigua el màxim possible. L'aportació està sent de 400 litres per segon (el que suposa una part d'aigua regenerada per quatre parts de l'aigua que porta el riu de manera natural), tenint en compte que es va començar amb 200 litres per segon. Gradualment, s'anirà incrementant el cabal d'aigua regenerada, fins arribar a un màxim de 800 litres per segon.

F2 bona

Aquesta mesura, que va acompanyada d'un intens seguiment analític, permet preparar el sistema per un funcionament futur en màxima producció, en cas que s'arribés a una situació d'excepcionalitat, és a dir, si els embassaments del sistema Ter Llobregat se situessin al voltant del 24%, amb 140 hm3 emmagatzemats (avui, estan al 32% amb 196 hm3).

Redacció / Fotos: ACAARS

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix