Els municipis baixllobregatins podran reduir la seva factura energètica

Ho farà en més de 6,2 milions d’euros gràcies al pla de xoc de la Diputació de Barcelona que liderarà la primera acció d'implantació massiva de renovables a Catalunya

El ple de la Diputació de Barcelona aprovarà avui dijous una línia d'ajuts de 50 milions d’euros per finançar projectes d'energia verda als municipis de la demarcació. Es tracta d'una ampliació del projecte Renovables 203, que arriba a una dotació pròxima als 120 milions d’euros. Ajudaran a finançar instal·lacions de plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa i milloraran l'eficiència de l'enllumenat públic amb LED.

WhatsApp Image 2022 12 21 at 12.28.22.jpeg

Més de 13,8M€ en ajudes a la comarca

D'aquest pressupost, més de 13,8M€ es destinaran al Baix Llobregat, on ajudaran a reduir en més de 6,2M€ la factura energètica anual dels municipis. A més, aconseguiran un estalvi energètic equivalent al consum de 2.500 llars durant un any. També implicarà un estalvi anual d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle de més de 8.700 tones de CO2.

sant just desvern ok

El diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha presentat aquest dimecres el pla, que suposa “la primera acció d'implantació massiva de renovables a Catalunya”. A més, ha destacat que l'àrea que encapçala s'ha convertit durant aquest mandat en una àrea inversora”.  Això demostra, segons Gomar, que és una temàtica que “genera consensos polítics”, cosa que assegura que serà una política de continuïtat.

2 2

El programa beneficiarà 147 municipis de la demarcació de Barcelona, que han formulat 256 peticions (149 corresponents a energia fotovoltaica, 63 d'enllumenat públic, i 44 de calderes de biomassa).  La majoria de projectes s'executaran al llarg de 2023, tot i que n'hi ha una part que ja s'estan executant aquest 2022 i d'altres ho faran fins al 2024.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix