Cornellà de Llobregat ‘aposta’ per la natura

L’Ajuntament invertirà 6,3 MEUR en els pròxims 12 mesos en millores de l’espai públic incrementant en un 60% les superfícies verdes del municipi

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat invertirà 6,3 milions d’euros en els pròxims 12 mesos en millores de l’espai públic. Concretament, es convertirá en una zona vianants el carrer verge de Montserrat, es reformaran les places Francesc Layret i Narcís Monturiol, es crearà un corredor verd a l’avinguda dels Alps, i es farà una reordenació del parc del Canal de la Infanta.

renderAlps g

Aquestes actuacions, que s’emmarquen en el projecte Cornellà Natura, tenen per objectiu naturalitzar la ciutat i transformar-la en un territori més verd recuperant per a la ciutadania espais per compartir, viure i conviure. Cornellà Natura s’estructura entorn de cinc corredors cívics i urbans que connecten l’espai públic per als ciutadans i propicien la connectivitat de tota la ciutat. El consistori vol incrementar en un 60% els espais verds de la ciutat d’aquí al 2026.

Ja ha començat

El projecte Cornellà Natura ja fa uns mesos que es va posar en marxa. Una de les primeres actuacions ha estat la remodelació del parc de la Ribera obert al públic el passat dos d’abril. Amb una extensió de 112.254 metres quadrats, l’actuació, que tingut un cost de més de 400.000 euros, s’ha orientat a crear un nou espai de convivència a la ciutat adaptat a les necessitats dels veïns de la zona.

parcdelaribera

En aquest corredor properament es donarà continuïtat al projecte de remodelació i transformació de diferents espais de l’avinguda Baix Llobregat com són les placetes de Francesc Layret i Narcís Monturiol (450.000 euros) i diferents espais adjacents. Una altra de les actuacions, que començaran en el darrer trimestre de 2017, serà la transformació de la part nord de l’avinguda de Sant Ildefons (550.000 euros) des de la rotonda amb la carretera d’Esplugues en un bulevard amb una zona central de vegetació.

Altres intervencions previstes per finals d’any seran la transformació en carrer peatonal i plataforma única el carrer Verge de Montserrat (428.000 euros), la conversió de l’avinguda Alps en un corredor verd d’interconnexió entre els barris Centre i Gavarra 2,8 milions d’euros); la reordenació del Parc del Canal de la Infanta (604.000 euros) i les millores a l’avinguda Pablo Picasso i la Carretera del Prat, aquestes darreres començaran a definir-se a partir del primer trimestre de 2018. 

 Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix