Sant Boi torna a participar en la Marató de l'estalvi energètic

També hi prenen part els Ajuntaments del Prat i Esplugues de Llobregat

Sant Boi Llobregat té intenció de donar visibilitat durant el mes de febrer -de l’1 al 28- al seu compromís amb l'eficiència i l'estalvi energètic, l'acció contra el canvi climàtic i la lluita enfront de la pobresa energètica. La ciutat baixllobregatina participarà en la segona edició de la Marató en què dotze ajuntaments catalans competiran amistosament per reduir els consums d'electricitat, gas i aigua dels seus equipaments públics.

En aquesta edició hi participaran cinc edificis de Sant Boi, concretament les escoles Parellada, Ciutat Cooperativa, Rafael Casanova, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies, que miraran de reduir els seus consums en relació als registrats en les mateixes dates de l'any passat.

Aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

L’any passat

L'any 2016 Sant Boi va iniciar la primera edició juntament amb tres municipis més. Enguany hi participaran dotze ajuntaments: Badalona, El Prat, Esplugues, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. En aquella edició es van generar a la ciutat 13.000 d'estalvi energètic, que s'han destinat ara íntegrament al Projecte d'agents contra la vulnerabilitat i la pobresa energètica d'acord amb els objectius de la campanya. Aquest projecte consisteix en la realització de visites a domicilis de famílies en situació de vulnerabilitat per fer-hi actuacions de millora i promoure millors hàbits de consum.

L'eficiència energètica és una política clau per al govern municipal de Sant Boi per la vinculació amb la lluita contra el canvi climàtic i contra la pobresa energètica. L'Ajuntament va reduir al llarg del 2016 en 500.000 euros la seva factura energètica global (-15%) i continuarà invertint enguany en enllumenat de baix consum per seguir generant estalvi i dedicant-lo a atendre necessitats socials de pobresa energètica.

Redacció / Foto: escola Parellada

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix