Estat d'alerta a la costa per risc de forts vents i mar brava

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la prevenció durant aquest cap de setmana

Protecció Civil de la Generalitat ha fet una crida a la prevenció i ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge i l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest cap de setmana i que afectaran en ambdós casos el litoral central.

La mala mar que està afectant avui la meitat sud del litoral català i demà s’estendrà i s’intensificarà a tota la costa, coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. Es demana a la ciutadania que eviti aquestes zones, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa. Als extrems del país l’onatge serà menys intens. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 metres a qualsevol punt de la costa, per mantenir-se així al llarg de tot diumenge.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.

Fort vent

A partir de la propera matinada es podran superar els 90 km/h a les comarques costaneres del litoral i prelitoral central. L’episodi de llevantada s’intensificarà a partir de demà al matí i es pot estendre a l’interior de la Catalunya Central.

Quant al vent, Protecció Civil de la Generalitat recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent. Desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables (branques i arbres, murs i tanques, cartells publicitaris, mobiliari urbà) i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Vigileu a les zones arbrades per la possibilitat de caiguda de branques i arbres; i respecteu els tancaments de parcs i jardins.

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix