Dos dels quelonis duen dispositius de seguiment via satèl·lit

Alliberen cinc exemplars de tortugues al Prat de Llobregat

Dues duen dispositius de seguiment via satèl·lit que permetran conèixer les rutes que realitzin i obtenir dades molt valuoses sobre aquesta espècie vulnerable.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va participar ahir diumenge en l’alliberament de cinc tortugues babaues a la platja del Prat del Prat de Llobregat, recuperades gràcies a un conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Fundació CRAM. Es tracta de quatre exemplars trobats a principis d’aquest any ­–tres prop del delta de l’Ebre i l’altre a Llançà (Alt Empordà)– i un cinquè localitzat a la platja de Tarragona ara ha fet 10 anys. Aquest darrer exemplar, que no ha mostrat mai interès per l’home, ha seguit un programa específic d’enriquiment ambiental que ha de permetre un alliberament exitós, tot i la seva llarga estada en captivitat.

Dos dels quelonis duen dispositius de seguiment via satèl·lit per poder observar les rutes que realitzin i obtenir dades molt valuoses sobre aquesta espècie vulnerable. Precisament un dispositiu similar està permetent la detecció en continu d’altres exemplars, com el localitzat a Castelldefels just abans de la passada revetlla de Sant Joan, que es troba ara davant la costa algeriana. També s’ha confirmat que les dues tortugues alliberades el 31 d’agost a la platja Llarga de Tarragona s’han mogut cap al litoral barceloní, aigües endins.

El conseller Rull va voler agrair la feina que fa la fundació comentant que “en aquest camp, la Generalitat fa un esforç molt gran a través de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, i el CRAM n’és una peça molt important. Per això l’acord que tenim perquè es pugui dur a terme la recuperació d’aquests animals posa en valor el compromís de la societat civil. És un orgull de país que s’hagi fet aquest esforç.”

Redacció / Fotos: Generalitat – Aj. Prat Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix