El Departament d'Agricultura destina més de 20.000 euros a la comarca

Són ajudes econòmiques agroambientals a l’Agricultura Ecològica i Producció Integrada.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha començat a abonar 6.741.430,65 euros corresponents a la campanya 2015 dels següents ajuts: Agricultura Ecològica i Producció Integrada. Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural 2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i en el cas de l’Ajut a l’Agricultura Ecològica també amb fons del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

Objectius

L’objectiu en l’ajut a la Producció Integrada és reduir la contaminació d’aigües i sòls, fomentar la biodiversitat i millorar l’eficiència dels recursos naturals, donant suport a l’adopció de metodologies de producció vegetal que utilitzin al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals per tal d’assegurar, a llarg termini, una agricultura sostenible i la protecció dels recursos naturals. En el cas del Baix Llobregat són un total de tres expedients per un import total de 5.876 euros.

D’altra banda, l’objectiu de l’ajuda a l’Agricultura Ecològica es compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzables en producció ecològica, l’ús de material vegetal certificat i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per al període de conversió. En el cas del Baix Llobregat són un total de set expedients per un import total de 14.859,92 euros.

Redacció / Foto: Cal Rosset

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix