L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa Re-utilitza

Es crea un espai per a la reutilització dels objectes en bon estat de conservació i destinar-los a cobrir les necessitats de persones en situació de vulnerabilitat. social.

El consistori baixllobregatí ja ha posat en marxa la iniciativa Re-utilitza, que té com a objectiu reutilitzar objectes en bon estat de conservació i destinar-los a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat social. Exemples de materials que s’hi poden portar: mobles, parament de la llar, electrodomèstics, joguines, productes per a nadons, etc.

L’espai amb fins socials s’ubica a la deixalleria municipal on s’emmagatzemen els objectes que poden ser reutilitzats fins que els recullen usuaris autoritzats per Serveis Socials. L’Ajuntament fotografia l’objecte i penja la seva descripció a una base de dades. Aquest material només és accessible a Serveis Socials i a Càritas (que col·labora amb l’Ajuntament) que el reserven per a l’usuari interessat que compleixi uns requisits previs.

Amb aquesta iniciativa es pretén, d’una banda, sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i el consum responsable, racionalitzant i reutilitzant, i d’altra banda, donar resposta a algunes de les demandes o necessitats que presenten les persones ateses pels Serveis Socials municipals i de Càritas i que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Finalment, Re-utilitza confia en disminuir el cost del transport i la gestió dels residus a plantes especialitzades i aconseguir recursos sense cost per a les entitats socials. La persona beneficiària es compromet a fer-ne un bon ús i a no revendre l’objecte.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix