Rescatada i alliberada una tortuga marina a la platja de Castelldefels

L’exemplar estava ferit i es va optar per dur-lo a un centre de recuperació.

El dispositiu gestionat per la Xarxa de Rescat de Fauna Marina (XRFM) del Departament de Territori i Sostenibilitat va alliberar el 24 de juny una tortuga babaua (Caretta caretta) adulta a la platja d’El Prat de Llobregat. El queloni havia ingressat a les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), procedent de la platja de Castelledefels, la nit del 22 de juny. Se l’havia dut immediatament després que la policia municipal de Castelldefels notifiqués la troballa a la platja i es comprovés que l’animal presentava ferides en un ull i diverses laceracions. A més, els treballs de neteja de les platges amb maquinària pesada, en previsió d’una revetlla multitudinària a la sorra, van incidir en la decisió del trasllat. 

BIG 680262416062716 03

Un cop instal·lada en un tanc del CRAM, a primera hora del 23 de juny, la tortuga va fer una posta que, malauradament, tot sembla indicar que no ha reeixit. Durant el dia de Sant Joan, es van desplaçar fins a les instal·lacions del centre la investigadora en cria de tortuga babaua i col·laboradora de la XRFM, la doctora Elena Abella, personal veterinari de l’Oceanogràfic de València, especialistes en seguiment via satèl·lit de fauna marina de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de l’Associació Chelonia.

Un emissor per fer-ne el seguiment

Després de superar una revisió veterinària i de comprovar, a través d’una ecografia d’alta resolució, que encara té ous en formació per a dues postes més, se li va instal·lar, gràcies a la col·laboració de l’Associació Chelonia i de la UPV, un emissor via satèl·lit que permetrà fer-ne el seguiment en continu al llarg dels propers mesos. Finalment, va rebre l’alta veterinària i es va poder tornar al seu medi.

Si tot va bé, sortirà a fer un nou niu en alguna platja de la Mediterrània en els propers 15 dies, i tornarà a pondre un altre cop d’aquí a un mes. En pocs dies, el seguiment de la tortuga que fa l’associació Chelonia estarà disponible a través del web de la fundació Seaturtle web de la fundació Seaturtle. Gràcies a la col·laboració de totes aquestes entitats es podrà millorar en la gestió de l’espècie i ampliar el coneixement sobre els seus patrons de reproducció, com ara el temps o la distància que pot recórrer entre dos nius consecutius, cosa molt important per a una espècie migratòria que es troba per tota la Mediterrània.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix