Onze centres escolars participen en el projecte municipal Euronet 50/50

S’han afegit cinc escoles més de Sant Boi de Llobregat que en l’anterior edició.

Sant Boi de Llobregat i el seu Ajuntament continuen promocionant activitats per l’estalvi energètic. Aquesta setmana es van signar, dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2016, els convenis amb els onze centres escolars de la ciutat que participen al programa Euronet 50/50 (cinc centres més que en l'anterior edició).

Euronet 50/50 es basa en el repartiment dels estalvis energètics assolits per un centre educatiu durant un any natural a parts iguals entre el centre educatiu (50%), que ho destina a projectes educatius concrets, i l'Ajuntament (50%) que és qui acaba assumint els costos dels subministraments energètics. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, va rebre als representants de les 11 escoles del municipi (10 públiques i una concertada) que participen al programa d'estalvi energètic: Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Fernández Lara, Barrufet, Montbaig, Benviure, Antoni Tàpies, Antoni Gaudí, Parellada, Amat Verdú i Pedagògium Cos (concertada).

Cinc edicions

El programa Euronet 50/50 es ve desenvolupant a Sant Boi des de l'any 2010, amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Comissió Europea. El projecte va començar amb l'escola Benviure. L'any 2013 hi va haver la primera ampliació de centres amb l'adhesió de 5 noves escoles. Enguany s'adhereixen 5 nous centres. Atès que el projecte Europeu finalitzava a l'abril de 2016, l'Ajuntament ha assumit la responsabilitat per a la seva continuïtat i, a finals de 2015, va publicar les bases i obertura el període d'inscripció a tots els centres públics i concertats de Sant Boi. Amb tots aquests anys, el conjunt del 6 centres adherits han estalviat un total acumulat de més de 548.000 kWh d'energia, 125 tCO2 i 61.000 euros de despesa energètica (factures de gas i electricitat).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix