El Prat es prepara per adaptar-se al canvi climàtic

L’Ajuntament també aprova en el Ple municipal un Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

El Ple de l'Ajuntament del Prat va aprovar per unanimitat el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC), que té els següents objectius: avaluar els riscos i la vulnerabilitat als perills del canvi climàtic dels diferents elements territorials del terme municipal del Prat, analitzar l'evolució previsible d’aquests riscos potencials a mitjà i llarg termini i augmentar la capacitat d'adaptació del municipi a partir del programa d'actuacions establert per a l'horitzó 2020. El PLACC se centra en els àmbits en els quals l'Ajuntament pot incidir, per bé que n'hi ha d'altres per als quals no té competències i que corresponen a administracions superiors.

Segons el PLACC, al Prat, els riscos potencials més rellevants i que requereixen una actuació prioritària tenen a veure amb l'aigua, que cada cop serà més escassa –l'aqüífer patirà una reducció de la seva recàrrega- i també de menor qualitat, alhora que patirà més demanda per a usos agrícoles, relacionada amb l'increment de temperatures i de sequeres. A nivell local també caldrà parar especial atenció als efectes de l'augment de la temperatura sobre la salut de les persones (onades de calor, afeccions respiratòries) i sobre la biodiversitat (alteracions dels ecosistemes litorals, espècies exòtiques invasores, etc).

D’altra banda, el PLACC, elaborat pel prestigiós Estudi Ramon Folch (ERF), planteja l'adopció de 34 mesures, de les quals 25 ja estan en curs –per bé que cal mantenir-les i potenciar-les – i les altres 9 són novedoses.

L'Ajuntament aprova un Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

L'objectiu és millorar la mobilitat mitjançant la promoció dels modes de transport més respectuosos amb la qualitat de l'aire, com l'anar a peu, en bicicleta i en transport públic

El Ple municipal de l'Ajuntament del Prat va aprovar també per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, a fi de promoure els modes de transport més respectuosos amb la qualitat de l'aire i disminuir així els efectes contaminants de la circulació de vehicles de motor de combustió.

Segons l'enquesta de mobilitat realitzada l'any 2011 per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació, al Prat es realitzaven cada dia 305.000 desplaçaments, dels quals 213.061 els feien residents al Prat i la resta no residents. La utilització de modes de transport sostenibles (a peu, bicicleta i transport públic) era del 75%, 10 punts per sobre de la mitjana metropolitana. El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible vol millorar aquestes xifres.

160602 Foto CanviClimatic

L'any 2012, l'Ajuntament del Prat va realitzar, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i i l'empresa especialitzada DOYMO, una diagnosi de la mobilitat al municipi. L'any següent es va desenvolupar un procés de participació ciutadana amb entitats representatives de la ciutat, a les quals se les va presentar aquesta diagnosi, i també es van celebrar reunions de treball amb els diferents organismes municipals implicats en l'àmbit de la mobilitat: Policia Local, Manteniment i Serveis, Urbanisme, Espai Públic, etc.

El desplegament dels deu objectius marcats pel Pla es farà a través de 40 actuacions concretes. El desplegament del Pla es farà durant els 6 anys propers, després dels quals caldrà fer-ne una revisió.Tots aquests objectius van en sintonia amb les propostes del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire en 40 municipis de l'àmbit metropolità de Barcelona.

Redacció / Foto: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix