S’alliberen al riu Llobregat de 25.000 exemplars d'anguila

L'objectiu és garantir la recuperació de les poblacions per afavorir que arribin a l’estat adult i puguin migrar.

Al riu Llobregat, a l’alçada del municipi de Castellbisbal s’ha fet el primer dels alliberaments d’anguiles (Anguilla anguilla) destintades a la repoblació. Han estat 25.000 exemplars. Aquest alliberament, en el qual ha participat el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, forma part dels Plans de gestió de l’anguila europea, que tenen per objectiu garantir la recuperació de les poblacions d’aquesta espècie.

El riu Llobregat, sense pesca professional d’anguila, ha estat escollit perquè presenta un bon hàbitat al tram baix i una presència estable d’aquesta població. L’objectiu és poder-la incrementar i afavorir que arribin a l’estat adult i puguin migrar.

Per a la repoblació d’aquest any, el transport de les anguiles en un vehicle cisterna especialment adaptat al transport d’animals vius va a càrrec, de forma desinteressada, de l’empresa Roset Angulas y Mariscos SL, especialitzada en la comercialització de peixos d’aigües salobres i altres productes deltaics.

Dins d’aquest mateix pla de repoblació, també es va procedir a tres alliberaments més al riu Ter, a l’alçada de Verges, de 25.000 exemplars, i al riu Ebre, a Móra la Nova i a Miravet, de 106.000 exemplars.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
205

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix