La dessalinitzadora del Llobregat passarà a produir 9 hm3 d’aigua

Es necessiten reserves per garantir el seu subministrament per als propers sis mesos que es destinaran a diferents usos.

La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat ha fixat -aprovada per unanimitat- una reserva d’aigua de 315,4 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als propers sis mesos. Actualment els embassaments d’aquest sistema, tot i que les pluges han estat el 50% del que és usual a la conca del Ter i inferiors al 70% en la del Llobregat, se situen al 68% de la seva capacitat, amb 416 hm3.

Aigua dessalinitzada per allargar les reserves

Per als sis mesos vinents es preveu que les dues plantes dessalinitzadores catalanes produeixin uns 12 hm3, dels quals 3 hm3 a través de la planta de la Tordera (Blanes) i 9 hm3 mitjançant la dessalinitzadora del Llobregat. Les dues dessalinitzadores han produït 7 hm3 més dels previstos a la darrera reunió de la comissió de desembassament fa sis mesos, cosa que ha permès equilibrar i compensar les aportacions als embassaments per causa de la baixa pluviometria.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
199

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix