El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat necessita finançament

El cost anual aproximat d’aquest servei és de 800.000 €, dels quals el Govern ha de fer front a 600.000 , i la resta són les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona.

Aquest matí s’ha realitzat una roda de premsa amb la presència de Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que ha estat acompanyat de responsables polítics locals i comarcals, s’ha alertat una vegada més de la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM).

Segons Perpinyà, l’SCM només es pot mantenir establint un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014. El cost anual aproximat d’aquest servei és de 800.000 €, dels quals el Govern ha de fer front a 600.000 €. La resta són les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona.

Tanmateix durant la roda de premsa s’ha fet palesa la preocupació pel que suposa deixar sense finançament aquest servei, ja que –segons explica el comunicat posterior – “ens trobem davant d’un greu problema de salut pública, donat que el mosquit és el vehicle que permet la transmissió d’algunes malalties com el Zika, el Dengue o el Chikungunya.”

En aquests moments i donades les condicions climatològiques actuals, s’ha anunciat un agreujament de la situació, que empitjorarà si no s’aconsegueix el finançament perquè el Servei de Control de Mosquits pugui treballar per millorar aquesta situació.

D’altra banda, el president del Consell Comarcal ha demanat un informe als Serveis Jurídics sobre el retorn del Servei de Control de Mosquits a la Generalitat de Catalunya, en cas de no aconseguir un finançament estable.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix