Sant Boi redueix a la meitat de temps les emissions de CO2

L’aplicació del Pla d’Acció d’Energia Sostenible ha permès una disminució d’un 20% i, ara, es fixen en altres reptes com baixar el consum d’energia i un increment de la renovable.

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) s’ha superat. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat per al 2020, ja l’ha assolit abans del temps previst.

L'any de partida va ser el 2005, i les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, el municipi ja havia reduït les seves emissions en un 23%. Ara, el repte de l’Ajuntament és treballar intensament per assolir com més aviat millor altres objectius compromesos per a l'any 2020, com ara la reducció del 20 % del consum d'energia i la producció d'un 20% d'energia renovable.

Aquesta ràpida reducció de les emissions (superior a la mitjana provincial de Barcelona) ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el PAES, en especial, les que tenen a veure amb la millora de l'eficiència energètica a les llars (auditories energètiques gratuïtes, per exemple) i als edificis públics i les campanyes de conscienciació per generar menys residus.

També han tingut un pes destacat factors d'abast més general, com la incorporació d'energies renovables a la xarxa estatal de producció d'energia elèctrica o la disminució general de la mobilitat causada per la crisi econòmica.

Informe

Coincidint amb la celebració a París de la 21a COP 21 Conferència sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Sant Boi ha lliurat a la Unió Europea l'informe de seguiment anual del PAES de Sant Boi, on queden palesos aquests positius resultats.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix