Front comú metropolità contra la contaminació atmosfèrica

Entre les primeres mesures que vol desenvolupar l’AMB destaca l'elaboració d'un pla de xoc amb mesures d'actuació per reduir la contaminació atmosfèrica i la creació de zones de baixes emissions.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha creat aquesta setmana el Consell de Municipis Metropolitans per a la lluita contra la contaminació atmosfèrica, que elaborarà una estratègia conjunta per millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

La funció d'aquest nou organisme serà acordar i coordinar mesures conjuntes, amb els 36 municipis metropolitans, identificar necessitats comunes i possibles solucions i potenciar, alhora, programes i accions d'educació i sensibilització ciutadana. La presidència del Consell de Municipis Metropolitans per la lluita contra la contaminació atmosfèrica recaurà en la presidenta de l'AMB, Ada Colau. De la mateixa manera, la vicepresidència serà exercida de forma compartida per la vicepresidenta de Medi Ambient de l'AMB, Janet Sanz, i el Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Un altre dels altres grans objectius serà controlar i reduir els focus de contaminació generats pels àmbits d'indústria i energia, les grans infraestructures logístiques (com el Port i l'Aeroport) i el transit rodat.

Col·laboració i millores

El Consell buscarà la col·laboració de les administracions autonòmica i estatal, que tenen competències en àmbits com poden ser el transport, la indústria i grans infraestructures, i demanarà la seva actuació decidida en millores del transport públic interurbà, com la inversió en rodalies, el desenvolupament de carrils bus d'accés a Barcelona (C-31, B-23), el desenvolupament d'accessos ferroviaris al port de Barcelona,  o la millora de l'oferta de serveis de bus i l'acabament de les obres de la L9 o la Sagrera, i d'altres mesures com l'etiquetatge dels vehicles o la fiscalitat en funció dels nivells de contaminació dels vehicles.

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix