L’Àrea Metropolitana de Barcelona crearà un operador energètic

Tindrà un caràcter públic i estudiarà el desenvolupament de serveis de generació, comercialització i consum d’energia.

 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dins del seu pressupost aprovat per a l'any 2016, té previst crear un operador energètic metropolità de caràcter públic, que estudiarà el desenvolupament de serveis de  generació, comercialització i consum d'energia. La partida inicialment aprovada de 250.000€ servirà, entre d'altres, per endegar la realització dels estudis previs que permetin el funcionament d'aquest operador.

La Vicepresidenta de Medi Ambient, Janet Sanz, assegura que l’AMB vol "que l'operador d'energia sigui un instrument clau per impulsar una transició cap a un nou model energètic, basat en les energies renovables, i que actuï de manera transparent, permetent una democratització de l'energia", també ha defensat la creació de l'operador dient que "vetllarem perquè sigui un instrument al servei dels ajuntaments i dels ciutadans, defensant l'interès públic, i volem que esdevingui un instrument de lluita contra la pobresa energètica."

L'operador gestionaria l'energia verda generada en les instal·lacions municipals i metropolitanes, assolint estalvis  econòmics i fent de catalitzador d'un nou model energètic, generant les sinergies necessàries entre els diferents actors implicats. Podrà planificar i gestionar inversions de generació, estalvi i eficiència energètica, fer gestió del consum i oferir assessorament i serveis energètics als ajuntaments i a la ciutadania.

De la mateixa manera, el nou operador pretén gestionar de forma integral tota l'energia renovable generada les instal·lacions metropolitanes de tractament de residus i del cicle de l'aigua, així com la planificació, desplegament, operació i manteniment d'instal·lacions noves i existents d'energia renovable de l'AMB i dels ajuntaments metropolitans que així ho vulguin.

Actualment s'està estudiant la viabilitat que l'Operador Metropolità d'Energia pugui actuar com a mitjà propi metropolità, assumint les funcions descrites anteriorment, per tal que esdevingui l'organisme públic energètic metropolità de referència. La seva implantació és un element molt important per tal d'avançar cap a un nou model energètic renovable, descentralitzat, autosuficient, ecològicament sostenible i socialment just.

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
209

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix