El Parlament de Catalunya discuteix declarar el Garraf com a Parc Natural

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya ho debatrà avui a proposta del Grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya.

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya debatrà avui, a proposta del Grup parlamentari d'ERC, una proposta de resolució per tal que el massís de Garraf sigui declarat Parc Natural.

Actualment el Garraf està gestionat per la Diputació de Barcelona, i disposa d'un Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge. Tot i això, no cal oblidar que el Garraf, per la seva proximitat a la metròpoli barcelonina, pateix una pressió antròpica molt superior a la d'altres espais naturals del territori. Per aquest motiu, aquests instruments no són suficients per garantir l'excel·lència en la protecció mediambiental, la promoció agroeconòmica i projecció ecoturística que un espai natural com aquest mereix i reclama. És per això que la declaració de l'espai natural com a Parc Natural esdevé indispensable per millorar-ne la seva gestió.

Manifest

Ara fa un any i mig, diverses associacions de caràcter ecologista, de defensa del patrimoni cultural, entitats excursionistes i clubs d'esports de muntanya van promoure un manifest en què es demana la declaració del Massís del Garraf com a Parc Natural. A aquest manifest s'hi han adherit, mitjançant sengles acords de ple, tots els Ajuntaments els termes municipals dels quals estan inclosos a l'espai delimitat pel PEIN com a Espai Natural del Garraf. També la Diputació de Barcelona ha expressat el seu suport a aquesta petició.

Els valors biològics, paisatgístics i patrimonials d'aquest espai abasten des de l'existència de diverses espècies vegetals i animals d'especial rellevància des del punt de vista de la biodiversitat, fins a elements culturals singulars que inclouen restes prehistòriques, castells medievals, construccions modernistes o arquitectura en pedra seca, passant per una confluència de paisatges d'extremada singularitat en el conjunt del país.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
185

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix