S’inaugura la senyalització de les dunes de Gavà per protegir-les

Aquest projecte s’emmarca dins del programa “Junts fem barri” i han participat alumnes de 5è i 6è de l’escola Gavà Mar.

Aquesta setmana es va presentar el projecte de senyalització de les dunes de Gavà que té com a objectiu de conscienciar de la importància de la seva conservació. A l’acte van ser present 48 alumnes i els seus professors de l’escola Gavà Mar de 5è i 6è així com l’alcaldessa, Raquel Sánchez.

La iniciativa s’emmarca dins el programa “Junts fem barri” on hi havia un projecte de millora i protecció global de les dunes. El projecte ha consistit en la realització de diferents activitats: plantació i reconstrucció de les dunes, generació de cartells amb els continguts i imatges dels alumnes, reconstrucció d’un perfil dunar i plantació de 500 exemplars d’Ammophila arenaria. A partir d’aquí es va generar material gràfic pels cartells i es van presentar propostes pels textos de la senyalètica.

A partir de les activitats realitzades s’han creat uns continguts visuals on el públic podrà descobrir que les dunes, elements que semblen haver crescut de forma natural, han estat construïdes per les mans de nens i nenes. El llenguatge pretén seduir la gent que va a la platja. La documentació gràfica i les imatges tenen la voluntat de reivindicar el valor estètic de les dunes conscienciant que són un tret característic del nostre litoral i que si es trepitgen desapareixen.

Una altra acció de sensibilització ha estat crear links audiovisuals per tal que el públic pugui veure les videoentrevistes, accedir a més continguts i, el que és més important, participar en el projecte.

Raquel Sánchez va assegurar durant l’acte d’inauguració que “és important que els més joves de la nostra ciutat s’hagin implicat en aquest projecte, que coneguin i donin a conèixer el sistema dunar del nostre litoral que és un referent a nivell europeu”. D’altra banda, el director de l’escola Gavà Mar, Miquel Zurriaga, va explicar que “la proposta ha estat molt positiva. D’una banda, els nens i nenes participants han après moltes coses i d’altra perquè ha permès implicar-los en una acció cívica que sempre és important des de les escoles”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix