Cortés marxa a Angola amb un ambiciós projecte de futbol

El cornellanenc, juntament amb José Luis Garrido, estaran al capdavant de l’Escola de Futbol a Luanda.

El cornellanenc Antoni Cortés, juntament amb José Luis Garrido, estaran al capdavant de l'Escola de Futbol d'Angola i per a això disposaran d'unes modernes i excel·lents instal·lacions situades a la capital, Luanda. El nou projecte té diversos objectius: d'una banda pretén ser un centre de referència en la formació de jugadors professionals, entrenadors, preparadors físics i directius, i per una altra, ser un centre per a la promoció i el desenvolupament del futbol al país i en el continent a través de l'organització i realització de cursos, fòrums, seminaris i congressos esportius. Tot això significarà una important base per crear oportunitats socials.

 José Luis Garrido és el Manager General de l'Escola. Està Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Catòlica del Salvador i ha realitzat estudis de postgrau en Administració i Màrqueting Esportiu a la Universitat Gamma Filho a Brasil. Mentre, Antonio Cortés Inés és el Director Esportiu. Està llicenciat en Educació Física amb Mestratge de Futbol pel INEFC de Barcelona, és Entrenador Nacional de Futbol, Títol UEFA "PRO" de nivell 3, Tècnic Superior d'Esports en el futbol (Consell Superior d'Esports) i Catedràtic del Departament d'Educació de Catalunya. Ha treballat com a segon entrenador de la Selecció Catalana Absoluta junt Ángel Alonso durant el període 1995-2005 i com a Coordinador Tècnic de les seleccions de futbol base durant les temporades 2003-2005.

La nova escola pretén fomentar el paper de l'esport com a eina d'integració i cohesió social en una societat en vies de desenvolupament, la qual cosa inclou els següents objectius: Contribuir mitjançant la pràctica esportiva en la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, l'esforç de superació, l'acte crítica, l'autonomia, la capacitat de decisió, l'acte gestió, la cooperació,el treball en equip, entre uns altres. Fomentar la pràctica regular d'activitats físiques i esportives i l'adquisició d'hàbits saludables que contribueixin a un millor benestar.

En l'àmbit específic del futbol, els seus objectius són formar jugadors professionals, entrenadors i preparadors físics, crear la base per a una escola de futbol de jugadors professionals i donar suport a l'estructura federativa i als centres de formació específica de futbol.

Com a metodologia s'utilitzessin programes d'entrenament i formació de provat èxit en l'àmbit del futbol a Catalunya i a nivell nacional adaptant-los a la realitat i el context soci- cultural, amb la intenció de vetllar pel desenvolupament integral de l'esportista angolès i per la transmissió de valors. Per a això s'aprofitessin els recursos didàctics i pedagògics que ofereixen les noves tecnologies, especialment el vídeo, i es proporcionessin coneixements sobre l'ús de les noves metodologies aplicades a l'exercici professional. Entre els seus altres objectius està, a més, la de generar una dinàmica d'ensenyament diferent on el descobriment guiat i la resolució de problemes tinguin una especial importància en el procés de formació dels tècnics esportius angolesos.

Redacció / Foto: Pep Sales

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
428

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix