A la Santboiana SEAT se li escapa el títol al temps l’afegit

El Quesos Entrepinares es va imposar per 27 a 25 en partit que es va jugar al Pepe Roja de la ciutat castellana.

La UE Santboiana SEAT s’ha hagut de conformar amb el sotscampionat de Lliga de la Divisió d’Honor de rugbi després de perdre per un ajustat 27 a 25 davant del Quesos Entrepinares de Valladolid. El partit es va decidir en el temps afegit després que els castellans donessin la volta al marcador. D’aquesta manera, el Quesos revaliden el títol assolit l’any passat.

El conjunt val·lisoletà va haver de remuntar un partit en el que sempre va estar per sota en el marcador. El degà del rugbi espanyol va sortir a per totes en Pepe Rojo i als 20 minuts ja guanyava 0-13 amb un assaig de Cyrus Baker i una transformació i un cop de càstig de Romuald Lauret. Els formatgers només van poder respondre amb un cop de Griffiths, abans de rebre un altre assaig català d'Antonio Kiri Kiri i posar un 3-18 sobre el minut 30. El VRAC va reaccionar amb un assaig de càstig abans del descans i estrènyer el resultat a un 10-18 compliments els primers 40 minuts.

A la segona meitat, el partit es va apretar molts més i els nervis van pesar sobre els jugadors santboians. El vent va fer acte de presència en els xuts entre els dos pals. Solament Griffiths va poder anotar un cop al començament de la represa i col·locar un 13-18 als 54 minuts. No obstant això, deu minuts després, la Santboiana va tornar a ampliar diferències amb un nou assaig de davantera culminat per Craig Lyons, transformat per Lauret. Un 13-25 a menys de 20 per al final. El VRAC va tornar a escurçar el marcador amb el suport de la seva afició i va anar a pel miracle en els últims minuts. Primer Gavidi mancant cinc minuts per al temps reglamentari va retallar al 20-25 amb anotació al peu de Griffiths. I amb el temps ja complert, Pedro Martín va anotar l'empat a 25 punts. La transformació de Griffiths va donar el triomf i el títol al VRAC, que revalida el campionat de lliga.

Redacció / Foto: UES

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí