El CEBLLOB celebra el Dia Internacional de la Dansa

Per promoure-la entre els infants i joves, el Consell Esportiu del Baix Llobregat organitza anualment tres jornades Baix Dance, obert a centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa de la comarca

El proper dilluns, 29 d'abril, se celebra el Dia internacional de la Dansa i el Consell Esportiu del Baix Llobregat considera que és l'ocasió idònia per recordar els beneficis en salut física i mental que proporciona el ball. Els experts apunten que, a través de la dansa, el cos allibera endorfines i neurotransmissors que generen una sensació de benestar i felicitat que millora la salut mental, però també la física. Per això, el Consell, fidel al seu compromís de promoure valors i hàbits salu dables a través de l'activitat física, impulsa iniciatives per incentivar el ritme entre la joventut i els infants  de la comarca. Una d'aquestes iniciatives és el Baix Dance, un "Got Talent" del Baix Llobregat. A més, aquest 2024, el Consell Esportiu del Baix Llobregat junt amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya organitza a Vallirana la segona Final Nacional de ritmes i balls, que se celebrarà el proper 8 de juny a Vallirana. 

FG6PhnoXwAkh1Q1

Un 'Got Talent' del Baix Llobregat

Garantir el bon desenvolupament de valors, premiant el gaudiment, el show, el treball en equip, l'execució i la composició de les coreografies, aquest és l'objectiu del Baix Dance, una jornada oberta  a centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa de la comarca, que pretén mostrar el  treball creatiu a través de l'expressió corporal, el moviment i la dansa. Les tres jornades anuals estan dirigides tant a infants entre els 6 i 12 anys, com a adolescents entre els 13 i 18 anys amb llicència de Jocs Escolars. La participació està oberta a tothom, excepte als/les participants de gimnàstica aeròbica, gimnàstica rítmica, patinatge artístic i gimnàstica artística, ja que són modalitats esportives que ja disposen de les seves pròpies jornades de competició.

Actuació a una jornada BaixDance

Els i les participants s'organitzen en grups d'entre 2 i 26 participants i ballen una peça musical de, com a màxim, tres minuts i mig. "És el 'Got Talent' de la comarca perquè s'organitza com un show, amb un presentador molt divertit i un jurat experimentat que valora aspectes com la interacció entre els membres del grup, l'entusiasme o la coordinació. A més, se'ls hi dóna el micròfon als participants perquè puguin aportar el que vulguin i totes les jornades finalitzen amb un ball col·lectiu de tots els participants i assistents", apunta Eva Calbó, secretària tècnica i gerent del CEBLLOB.  

Cada coreografia es valora en funció de 5 criteris: gaudiment, on es valoren aspectes d'energia, entusiasme i seguretat com a grup, l'espectacularitat de la coreografia, que té en compte la posada en escena, la dramatització, l’originalitat, l'expressió, la musicalitat, i el vestuari, l'execució que posa el focus en la tècnica, sincronització i coordinació del grup, la composició, entesa com la dinàmica de la coreografia i la complicitat, és a dir, les emocions que transmeten els ballarins i ballarines, tenint en compte les interaccions, la cooperació i el bon comportament entre els membres.

436365866 10224676890326596 4022229229324372901 n

Aquest any, ja s'han celebrat dues jornades Baix Dance, una el 3 de febrer a Cornellà de Llobregat i una altre, el 13 de març a Santa Coloma de Cervelló. Totes dues amb una participació de prop de 100 esportistes. La propera jornada i última d'aquest curs se celebrarà el proper 1 de juny a Castelldefels. 

La segona Final Nacional de ritmes i balls

A més, aquest curs, per segon any consecutiu i amb l'objectiu de donar resposta al gran volum d'esportistes que practiquen les diferents modalitats de ball com hip-hop, gimnàstica aeròbica, contemporània,... el Consell Esportiu del Baix Llobregat junt amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya organitzen la segona Final Nacional de ritmes i balls, amb tres modalitats: gimnàstica aeròbica, ritmes i balls i danses urbanes. La final, on s'espera una participació de 300 esportistes, tindrà lloc el proper 8 de juny a Vallirana. 

Redacció / Foto: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix