Se celebra a Cornellà el I Congrés d’Emergències en Estadis de Futbol

Els caps d'emergències dels 42 clubs de LALIGA reben entre avui i demà formació en previsió i gestió de crisi en estadis de futbol en una trobada que busca conscienciar a professionals de les entitats sobre prevenció i organització en partits davant emergències

LALIGA i Creu Roja estan organitzant el primer Congrés de Tecnificació i Gestió d'Emergències en Estadis de Futbol, que se celebra entre avui i demà en el Stage Front Stadium de l’RCD Espanyol. En el congrés, que compta amb la col·laboració de l'ONCE, AEMEF, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Cornellà, Policia Local del Prat, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Ertzaintza, participen més de 200 persones entre formadors, personal de clubs i voluntaris. En aquesta primera edició es donen cita també representants d'altres federacions de futbol com la portuguesa i representants del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

PHOTO 2024 04 03 17 26 26

GKQDnULXAAEVKjp

L'objectiu del congrés, pioner a nivell mundial, és formar als caps d'emergències i serveis mèdics dels clubs davant situacions de crisis, per a atendre les emergències seguint l'aplicació de la normativa vigent, alhora que es treballa en la seva prevenció.

foticoespa

Victor Martin, cap de Gabinet de Presidència LALIGA, ha assegurat: “Aquest congrés suposarà un abans i un després en matèria de protecció i emergència per als clubs. Amb aquestes jornades fem un pas més en la prevenció de crisi durant la celebració de partits de futbol, assegurant així que els aficionats puguin gaudir del futbol en un entorn més segur i protegit.”

La inauguració del congrés ha tingut lloc avui de la mà de l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i també han participat Debora García, tinenta d'alcalde de l’Ajuntament el Prat de Llobregat, Mao Ye Wu, CEO del RCD Espanyol de Barcelona, Josep Quitet, vicepresident nacional de Creu Roja i Victor Martin, cap de Gabinet de Presidència LALIGA. Després de l'obertura oficial estaven previstes les següents ponències.

PHOTO 2024 04 03 17 25 35

- Obligació de l'organitzador en l'àmbit del preventiu sanitari en partits de futbol, per Esperanza Bernal Quirós Gómez, directora de Compliment i Control Intern de LALIGA.

- Els preventius sanitaris en estadis de futbol. Antecedents i anàlisis, per Carlos de la Vall Alonso, director Seguretat, Integritat i Emergències de LALIGA.

- La normativa també juga, per Arturo Alonso i César Jesús Árias, del departament Jurídic de Creu Roja.

- El dispositiu sanitari: Mitjans i dimensionament, per Alejandro Fernández Muñoz, de la Unitat d'Emergències de Creu Roja.

A continuació, va tenir lloc una taula rodona sobre Preventius Sanitaris en Estadis de Futbol i, com a tancament de la jornada, es van realitzar dos actes simultanis: un comitè de seguretat destinat als directors de seguretat dels clubs de LALIGA i un taller de suport vital avançat, impartit per Creu Roja, al qual van estar convocats la resta dels assistents.

Un simulacre de pel·lícula

Demà tindrà lloc la celebració d'un simulacre d'emergències al qual acudiran tots els convidats al congrés a més de voluntaris d'ONCE, Creu Roja, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Policia local i actors, que simularan una catàstrofe durant el transcurs d'un partit de futbol i tot el procés de gestió i evacuació de víctimes i assistents a l'estadi. Així mateix, estudiants de la UAB i la UB que cursen estudis de seguretat i emergències, exerciran d'observadors de l'exercici.

historia 01

Aquest simulacre estarà coordinat per LALIGA i Creu Roja, que instal·larà en els voltants de l'estadi del RCD Espanyol un hospital de campanya i habilitarà els espais pertinents per a atendre els ferits en aquest simulacre.

GKQDmQqWAAAEv3D

En paraules d'Íñigo Vila, director d'emergències de Creu Roja Espanyola: "La nostra aportació al Congrés gira entorn del dimensionament i la correcta execució dels operatius sanitaris en partits de futbol. La fase de planificació i definició dels dispositius de risc previsible és essencial, i Creu Roja compta amb diverses eines per a dimensionar els dispositius sanitaris que es despleguen cada cap de setmana durant els partits". Per part del RCD Espanyol de Barcelona, el seu CEO, Mao Ye Wu ha constatat: “És un orgull per al club que el Stage Front Stadium aculli el primer Congrés d'Emergències en estadis de futbol. El nostre estadi no sols és una icona de l'excel·lència esportiva, sinó també un espai totalment equipat i preparat per a albergar esdeveniments de gran envergadura.”

81709 backendGallery

La realització de la primera edició d'aquest Congrés de Tecnificació i Gestió d'Emergències en Estadis de Futbol s'emmarca en l'aposta decidida de LALIGA per una competició segura, que ofereixi als aficionats un entorn controlat i protegit.

Redacció / Fotos: LALGA-Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix