L’Ajuntament de Cornellà decideix 'afavorir' una societat anònima esportiva

El consistori remodelarà el Nou Municipal de la UE Cornellà amb una inversió de gairebé 800.000 euros on el principal beneficiari serà una empresa privada ‘familiar’ que es lucra amb els negocis que fa de les activitats a la instal·lació

L’equip de govern -PSC i En Comú Podem- de Cornellà de Llobregat, amb la complicitat de la resta de grups municipals, han aprovat una inversió de gairebé 800.000 euros per a les obres de remodelació de l’Estadi Municipal utilitzada únicament per la UE Cornellà. Una dotació econòmica que pretén millorar una instal·lació esportiva que fan servir centenars de jugadors i jugadores de l’entitat. 

Campo1

Podria semblar una innocentada, però no ho és. La gravetat del cas és que el club és gestionat, principalment, per una ‘societat anònima esportiva’, amb ànim de lucre, que usa la instal·lació per fer diners a més de les activitats esportives que realitza. Així, la inversió que es farà amb diners públics tindrà un clar beneficiari i que no és altra que aquesta ‘una empresa’ concentrada, principalment, en un màxim accionista Andrés Manzano i la seva família. Cal recordar que al Baix Llobregat només hi ha dos clubs de futbol amb aquestes característiques de gestió privada sota un govern d’esquerres.

Emilia Briones, portaveu del PSC, va explicar al passat Ple municipal que la remodelació se centrarà en el canvi de la gespa artificial del camp de futbol 11 i de l’entrenament de porters, s’ampliarà el terreny de joc de futbol, es renovaran les porteries i l’anell de reg del camp i les baranes de les files superiors de la grada. És una actuació de 8.101 metres quadrats amb una execució de tres mesos a l’estiu.”

Nou Municipal

Les reaccions de la ciutadania no s’ha fet esperar i han fet arribar a la redacció la seva opinió al respecte. Joan Piera considera que és vergonyós que “una empresa privada, que es lucra amb l’esport, pugui tenir ‘una subvenció’ com la que tindrà amb un govern que es diu socialista. Si és una empresa privada hauria de costejar ella la remodelació amb els beneficis que treu”. Així, Juan Domingo indica que “es gasten els diners públics per beneficiar una societat anònima esportiva i tenen desatesos altres instal·lacions i clubs de la ciutat així com l’espai públic. El tema de la darrera actuació a la Rambla és de jutjat de guàrdia. Escara esperem, els que som veïns de la zona afectada, que facin alguna cosa amb el nyap que van fer al costat de la plaça de l’Església”. D’altra banda, Lucía García va més lluny dient que “no sé quina mena de relació té el senyor Manzano amb l’Ajuntament i amb el seu alcalde, però deu ser molt especial perquè el deixen fer tot el que vol.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix